torsdag 12 maj 2011

Promenad utmed kusten
Jag gick en promenad på den vackra kustvägen utmed Kalmar Sund. Precis vid vattnet har lövsprickningen inte kommit riktigt lika långt som längre in på ön. Bland stenar och gamla sjöbodar flyger snabba tärnor runt och dyker ibland ner i vattnet efter småfisk. Gravänderna uppvaktar sina honor och över ängarna drillar sånglärkorna för fullt. I skogsbrynet har de första violerna slagit ut och små, små nävor färgar gräskanterna i rosalila. I dag tänker jag baka lite och plantera om ännu fler pelargoner. De tar aldrig slut. Det är mammas 89-årsdag också så det får bli ett samtal dit så småningom. Hoppas att hon får kuvertet i brevlådan idag med trisslotter och lite annat som jag vet att hon gillar. Visst ja! Dotterns namnsdag också. Grattis alla Charlottor!

6 kommentarer:

 1. Och jag ska lägga sista handen vid stomresningen! Taksektionen ska upp och sen vidtar glasningen - om det nu finns några hela glas på pallen ...

  Ifjol grävde jag ner några violplantor i gruset vid mitt "stenparti". På den platsen har jag ännu inte sett en skymt av såna, men på ett helt annat ställe - mitt i gruset - såg jag igår en miniminiviol. Den får jag inte glömma att plåta!

  Ha så kul i köket och med planteringsbestyren!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut att ha varit en händelserik promenad, ur natursynpunkt. Gravand har jag aldrig sett till här. Han ser verkligen tjusig och exotisk ut.

  SvaraRadera
 3. Det är bara alldeles underbart vackert! /Anette

  SvaraRadera
 4. En härlig tur, här gås det inte i onödan nu. Borde nog hasa mig iväg till doktorn, men det drar jag mig för. Är nog en sån som hellre påpekar för omgivningen att de nog måste gå dit ;-) Så jag får ägna mig åt de här promenaderna som tyvärr inte ger något rent fysiskt alltså! Det är en stor dag idag för er! Kul att ha ett brev att vänta i lådan! Nu har jag varit utestängd från Blogger mest hela dagen om du undrar. Rätt frustrerande faktiskt! Kram Ingela ikväll är det semi

  SvaraRadera
 5. Hallå där...skönt att det fungerar igen med blogger...snygg gravand och vi har haft det fint med ett underbart väder och mycket fåglar..Öland är ju ett paradis alltså om man tycker om att titta på dem!
  Ha en fin dag!
  Steffe

  SvaraRadera
 6. Så fin bild av gravanden!
  Och en fin promenadväg har du också:)
  Kram!
  Karin

  SvaraRadera