söndag 1 maj 2011

Besök i julrosrabatten

Julrosor är fascinerande blommor och vackra till och med när de är utblommade. Jag satt och beundrade ljusspelet när förmiddagens solstrålar rundade hushörnet och nådde ner till rabatten. En stor och tung humla lockades också av färgprakten och undersökte noggrant blommorna, en efter en. I går blev mina paprikaplantor omplanterade i större krukor och utflyttade i växthuset. För säkerhets skull täckta av lite extra bubbelplast som skydd både för det starka solljuset och låga nattemperaturer. Första maj i dag och genast börjar det kännas lite stressigt. Alla frön är inte i jorden ännu men jag kanske ändå avvaktar några dagar till. Det är skraptorrt i trädgårdslanden nu men det ser ut som om vi skulle kunna få åtminstone lite regn inom närmaste veckan och därmed bättre förutsättningar för sådd. Ha en skön första maj!

7 kommentarer:

 1. Du er dyktig som får julerosene til å vokse ute. Har prøvd flere ganger, men har ikke lykkes med det. Nå har jeg en som har stått inne siden jul, skal prøve å plante den ut, så får vi se.

  Nydelige bilder du har på innleggene under her. Du er så flink til å fange landskap og stemninger på Öland.

  SvaraRadera
 2. Så vackra bilder och då förmiddagens solstrålar rundade hushörnet då blev jag rent lyrisk så vackert lyriks du var.

  Jag är glad att jag sådde en del fröer i växthuset innan vi åkte till Berlin vattnade och täckte med bubbelplast för sen vi kom hem har allt av förklarliga skäl tagit mycket längre tid. Jag var dum som trotsade foten igår med att skura trä för idagär det mycket värre igen... Tror jag ska njuta idag.

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. For en vakker blomst Julerosen er! Her ser vi den sjelden ute !
  Her er det også nattefrost hver natt, slik at en må vente med å plante ut!!
  Ha en fin søndag og1.mai!
  Klem!

  SvaraRadera
 4. Här är det en kylig första maj men solen skiner .
  Härligt ändå att vårmånaden äntligen är här.
  Ha det fint!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag är förtjust i bombus bombusar:D. Humlor är märkliga små djur som egentligen inte borde kunna flyga med tanke på sin kroppsstorlek ...
  Vackra bilder (igen:))
  Nu tornar mörka moln upp sig från nordost...här hoppas vi på regn, det är torrare än torrt just nu.

  SvaraRadera
 6. Humlorna är trevliga att ha bara man inte i misshugg råkar trampa på någon av dom. Fick en som fastnade mellan tårna en gång, det var inte skönt, varken för mig eller humlan.

  SvaraRadera
 7. Jaha, och så får man då än en gång dregla över andras julrosfägring. Attans, att jag totalglömde det köpet vid handelsträdgårdens höstrea :o/ Men kul att jag faktiskt försåg mig av backsipporna, trots att jag vid det här laget hunnit glömma dem!

  Här på Åland är det utlovat en hel del regn de närmaste dagarna. Kanske får meteorologerna rätt, kanske inte. Jag hoppas på det förstnämnda.

  SvaraRadera