måndag 23 maj 2011

Nu grönskar det

Med den här farten fins det snart inga blommor kvar till skolavslutningen. I går hittade jag blommande rödklöver och mina prästkragar slår snart ut. Jag planterade om några squashplantor i större krukor i går morse och de hade VUXIT till i går kväll! Tala om växtkraft. I natt kom det 6 mm regn så idag ska jag plantera ut en del sommarplantor. Passar bra när det finns lite fuktighet i jorden och det dessutom inte är full sol. Jag hoppas hinna ut lite och titta efter fåglar också. I går hade jag sällskap av en liten sjungande ärtsångare när jag kröp runt och rensade i rabatterna och den första näktergalen sjöng en bit längre bort.

4 kommentarer:

 1. Jag har planterat några solrosfrön i små plastkrukor, som verkligen skjutit fart efter regnet! Behöver också delas på.

  Hoppas få höra näktergalen i alla fall till Kristi Himmelsfärdsdag!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 2. Alltså, solrosfröna har skjutit fart, inte plastkrukorna, haha...

  SvaraRadera
 3. Hej på dej Kerstin. Här är jag, nu är det bråda dagar. Helst vill jag ha rensade rabatter till mors dag... inte för att jag tror telingarna bryr sig ;-)

  Det ligger en del i det du säger att en hel del har blommat av. Får nog ta och se över mina rabatter nu då de är färdigrensade. Kamske se om man kan pilla ner lite fler fröer.

  Vi hörs imorgon, ha det gott min vän Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Jodu, vi får nog se hur mycket blomsterfägring som finns kvar till Den blomstertid nu kommer. Attans, vad det ränner iväg helt plötsligt! Och attans, så otrooligt mycket lönnfrön och körsbärskärnor som gror i min gräsmatta och i mina rabatter :o/ När andra rycker upp maskrosor får jag ägna mig åt att rycka upp träd.

  Kram på sig, fågelfrun!

  SvaraRadera