tisdag 3 maj 2011

Åktur på kustvägenEfter ett ärende i Borgholm i går tog vi kustvägen hem. Det är en spännande väg,välskött och fin på vissa sträckor och smal och gropig på andra. Dessutom stundtals hisnande höjder nära stupen ner till vattnet och då vänder jag blicken ut mot alvaret istället. På ett av de värsta ställena mötte vi en bil med två unga damer från länsstyrelsen och de höll verkligen andan när de måste gå längre ut på sin sida mot havet när vi möttes. Överallt växer vackra fältsippor med sina hängande tunga klockor och betesdjuren har börjat komma ut. De påminde mig om att det var dags att ta fram nagelsaxen och klippa av lite av luggen igen. Tofsvipor, grågäss, stenskvättor och sädesärlor far fram överallt och några ligger redan och ruvar. Och över alltihopa slår lärkan sin drill.

9 kommentarer:

 1. så går den gamla trasiga vevgrammofonen igång igen....så underbart vackra foton och jag avundas er som har vilda backsippor. De är så förunderligt vackra

  Ha en fin tisdag!

  hälsar Karin

  SvaraRadera
 2. En härlig väg , mycket att titta på.
  Här är det kallt och blåsigt i dag, ja en riktig innedag.
  Ha det bra!
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 3. Än har dom inte släppt ut kvigorna i "kohagen" bakom oss, förmodligen anser bonden att det är för kallt. Det snöade igår!
  I natt ska man upp vid fyra för att hinna med färjan till stan som går kl 7.00. Rolle och Penny får sova vidare i sina varma sängar och jag vet att jag kommer att avundas dom!
  Ska först till tandis och sen på en begravning, men därefter är det bara nöjen. Sen åker jag hem igen på fredag morgon med bilen fullastad med kusin med golfutrustning, vårt bagage samt massor med växter från Zetas hoppas jag. Jag tar pickisen för säkerhets skull ifall jag hittar nått stort fint!

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder du fångat på din resa!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Halloj! Verkligen härliga bilder. Tänkte precis jag skulle fråga om det var fältsippor men så skrev du det i nästa andetag. Fältsippor finns det gott om även här i Åhus. Jag tror att vi har en hel del av samma växtlighet där vi bor.

  Funderade ett tag vadan detta om att klippa luggen noterade sedan oxens rika hårväxt ;-)

  Ha det gott min vän!

  SvaraRadera
 6. Hittade till din blogg via en annan bloggvän. Tyckte din blogg var mycket intressant och rolig att läsa eftersom jag har en speciell kärlek till Öland. Min yngsta dotter med familj har köpt sommarhus för två år sen inte långt från Löttorp, och efter vad jag förstår bor du också på norra Öland.

  Min makes far bodde också länge i Sörbytall efter sin pension så vi har varit mycket på Öland tidigare också. Jag lägger gärna till din blogg till min blogglista om du inte har något emot det.
  Hälsningar från Musikanta i ett snöigt Mälarhöjden.

  SvaraRadera
 7. kossa mu vad fin den är..Highland cattle..vi har dem här i Sörbyskogen, brukar se dem på mina promenader..när de har sina kalvar som är så luddigt söta, då är de kul att besöka. Fin blomma...Backsippor så ljuvligt vackra..sköna Öland..första veckan i juli, då går jag på Hälluddens konstskola där...ska bli så kul!! Kram

  SvaraRadera
 8. Hittade hit via Nina på Åland.
  Himmel så vackra bilder du har här! Vi var en hel del i Byxelkrok för många år sen. Många vackra omgivningar att fotografera och njuta i.

  SvaraRadera
 9. Vem kan motstå en individ av rasen Highland cattle..? Inte jag i alla fall! Det är närapå så att jag skulle kunna tänka mig att bli nötkreatursuppfödare när jag ser såna. Det kan man göra på nära håll här i Mariehamn. Bara någon kilometer från "Rucklet" brukar det under sommarhalvåret gå en flock på bete på strandängarna.

  För övrigt jamar jag med i den övriga kören: finfina bilder som vanligt :o)

  SvaraRadera