lördag 7 maj 2011

Trädgårdsbilder

De är så fantastiska dessa gamla tulpaner som dyker upp överallt år efter år. Många av mina nyplanterade små dyrbarheter övergår till att bara producera blad andra året och ibland motsvarar de inte ens mina förväntningar den första våren. Jag ska nog försöka tigga till mig en och annan lök från gamla trädgårdar istället. I går hade jag ett trevligt besök av en svarthätta. Jag har hört den lille sångarens klara toner under några dagar men igår satt han här i en buske. Svarthätta heter han förstås på grund av sin svarta lilla kalott på huvudet. Honan har en brun mössa på sig så det är lätt att se skillnad på könen. Trevlig lördag på er!

7 kommentarer:

 1. Jamen, vaf... Nu får du väl ge dig, Kerstin! Här hos mig har nämligen inte en endaste liten tulpan slagit ut ännu :o( Gröna knoppar, ja, men tills vidare ingen färg. Det förvånar mig dagligen att ni på Öland ligger så långt före trots att avståndet inte är enormt.

  Hur som helst, så ser det ut som ni, liksom vi, får en strålande lördag! Som gjort för trädgård och natur :oD

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Nydelige bilder av tulipanene

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Vad vackert du fångat tulpanerna, och den gamla vildtulpanen har jag några av. Men vet inte om jag får se dem i år p.g.a rådjuren men till nästa så ska de nog komma innanför staketet "ler". Har provat ett medel som ska vara ekovänligt för att slippa lössen på persikoträdet som gör att de korvar ihop sig och ramlar av. Ett tips är att prova dvärgaprikos och nektarinträd i en varm vrå. Har flyttat mina till söderväggen för att de ska slippa blåsten och man kan häva väv runt dem i höst. Har fått en aprikos och aldrig att jag köper någon bara för att äta direkt efter det. Så gott och vilken smak och bladen är glansiga och vackra och drabbas inte av samma bladelände som persika och nektarin. Vilket väder vi har fått igen det är bara att mysa, och såg att damen gjort ett inlägg i bladet. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 4. vilket härligt ljus i tulpanbilderna! det röd-gula paret ser ståtliga ut och de rosa är verkligen vackra. Här finns inga tulpaner, men väl rådjur.... Idag var det kosläpp på Öknaskolan, 3000 besökare och direktsänt i TV4, tänk vad förut så vardagligt förekommande kan bli stora händelser nuförtiden.

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder på tulpanerna. Du måste vara väldigt intresserad av fåglar när du är så duktig på att känna igen dem. Ska ta med mig en fågelbok nästa gång jag reser till Öland och se om jag kan hitta några andra än de allra vanligaste i bushen runt sommarhuset.
  Ha en skön fortsättning på helgen önskar Ingrid

  SvaraRadera
 6. Jätte fina bilder på tulpanerna. Kul med finbesök av svarthättan, händer inte så ofta men är alltid lika kul.
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera