måndag 9 maj 2011

Mera gammalt
I dag vaknade jag av att göken kokoade kl 5. Vad härligt! Första göken i år! Den lilla söta vaggan i Alvarastugan måste jag visa er och det fina uthuset med alla gamla redskap. Och förstås några bilder från det vackra landskapet runtomkring där syrenernas knoppar nu är på bristningsgränsen och svalorna flyger runt i skyn. Nu ska jag ut och mina kommentarer hos er alla får vänta till i kväll.

8 kommentarer:

 1. Godmorgon!

  Kul att vara här igen om än på en snabbis. Det blev många missade inlägg i helgen. Många inbjudande bilder som tulpaner i vackra sprudlande färger. Den översta fastnade på min näthinna ;-) Naturen är verkligen skön nu och man vill inte missa något, glänsande starar, ljudet av göken, svarthätta... jasså det var en sådan vi hade i buskarna i slutet av förra veckan. Kul att få följa med in i gamla kulturhus. Själv har jag besökt ett nytt i helgen... men det kommer vi till.

  Ha det gott så hörs vi! Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Ser man på, göken! Nu har vi äntligen fått hit "vår" sädesärla och våra rödhakar....har väntat ett tag men till slut anlände de.
  Ni är någon vecka tidigare på er ö än vad vi är på vår.

  måndagskram!

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker gammal vagga.
  Härligt med göken som kokkar.
  Ha en fin dag!
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 4. Jag gissar att Alvarastugan gjorde rejält intryck på folket från over there. Kanske rentav på ett chockartat sätt. För nutidsmänniskan är det nästan obegripligt hur folket på den tiden redde sig med det lilla som stod till buds. Men redde sig gjorde de!

  Rätt tänkt av dig att prioritera äkta (natur)upplevelser framom sajbervärlden! :oD

  PS. Inne i Mariehamn hör man aldrig göken. Den enda gök som stundom kan registreras är kaffegöken - även den mäkta sällsynt ;o)

  SvaraRadera
 5. Hittar man Västra Alvara på kartan? Har inte hört talas om det innan jag läste din blogg. Vi åker ju ofta till Böda och badar under sommaren.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 6. Vi har en fin hembygdsgård här med massa fina saker och stugor bevarade.

  Ha en härlig dag, med göken, den har inte jag hört än!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 7. Det är bra med långväga gäster för då kommer man sig för att besöka ssevärdheter som finns i närheten, sånt som annars har svårt att bli av. Stugorna verkar också mycket välbevarade.

  SvaraRadera
 8. ko ko ko ko..jag hörde också göken i torpet tidigt söndagsmorgon..det var underbart att vakna till all fågelkvitter..otroligt många olika läten så vackert, som den finaste aria....fin vagga, och fin gård..så mkt gamla saker..intressant..Kram Karina

  SvaraRadera