måndag 30 maj 2011

Hemma runt huset


Den här årstiden behöver jag inte åka långt för att uppleva naturens under. Nästan utanför dörren föddes en ny kalv och mor och barn vilar ut efter den lyckliga tilldragelsen. Ärtsångaren sjunger för full hals från sin torra kvist. Hans sång låter som när man häller ut en mängd torkade ärtor, därav hans namn. I växthuset kommer det som vanligt upp alldeles för mycket plantor av varje sort. Jag planterar ut och ger bort av överflödet. Soligt idag och jag ska hitta ett bra ställe för en magnolia som jag köpte "på rea" igår.

5 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen kobilden! Härlig!

  kram från ett blåsigt norra Åland
  Karin

  SvaraRadera
 2. Helledudane, en sån söt nybliven mamma! Avkomman är säkert också fager att skåda, men håller lite låg profil, om man så säger. Du får allt ta och smyga dig närmare för att få ett bättre porträtt någon dag!

  Vad kul att se DITT [ena] växthus som omväxling till mitt eget, och att kunna notera att perlagonerna verkar vara på G :oD

  Mina nybyggda planteringslådor är nu tjärade och än en gång luktar hela jag som en gammal träeka. En inte helt oangenäm doft, men kanske lite väl påträngande för andra. Fast som lockbete för herr K borde den funka bra ;o)

  SvaraRadera
 3. Ljuvlig bild på en lycklig ko-mor och en gullig "unge"! Ärtsångare var nytt för mig!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Oj, vad pyttenuttigt söt kalven är!
  Ärtsångare har jag aldrig hört talas om, eller ännu mindre sett!!
  Kanske har vi sådana här med, vi har väldigt mycket fåglar i vår lilla skog i kohagen. :-)

  SvaraRadera
 5. Hon ser lugn och fredlig ut den nyblivna mamman, men jag skulle inte rekommendera att smyga in där för att fotografera kalven. Tvärt kan mamma Ko bli på dåligt humör och då är hon inte att leka med.
  Undrar om ärtsångaren kommer sig så är långt upp, vet inte att jag hört talas om den här, men jag är dålig på sångarna.

  SvaraRadera