torsdag 5 maj 2011

Maj våt och kall fyller bondens lada all
Våt och kall är ingen överdrift när man beskriver onsdagens väder. Visserligen kom det 20 mm välbehövlig nederbörd, men vi hade nog föredragit ett stilla vårregn istället för iskalla snöbyar. I trädgården drog tulpanerna ihop sig så gott de kunde och fåglarna flockades runt de nötbehållare som vi hade kvar ute. En liten gråsparvshona försökte utnyttja de nyutslagna rönnbladen som paraply medan hon väntade på sin tur i matkön. Stenknäckar och grönfinkar bråkade om bästa nötterna medan en gulsparv bekymrat funderade över om han hade tittat fel i almanackan.

3 kommentarer:

 1. Men nää!!! Vad liknar nu detta? Där krossades min världsbild av Öland som rena tropikerna i jämförelse med Åland ;o)

  Jag hoppas innerligen att det pågående stilla vårregnet vi har här just nu inte övergår i någonting motsvarande. Det är illa nog att vätan sätter käppar i hjulen för mitt fortsatta växthusgrävande, det behöver sannerligen inte komma SNÖ!

  Stå ut! Det blir bättre, och under tiden får du en tröstekram här: ***********

  SvaraRadera
 2. Meeeen, fy katten, va kallt och ruggigt det ser ut hos er.Ni får hålla er inomhus och elda.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin, ja du vet mina cookies och allt det där, viker en kort stund på jobbdatorn och kommenterar. Tror att du har något kyligare limat annars verkar det som om vi har lite av samma väder. Imorgon drar jag norröver ;-) Kram Ingela

  SvaraRadera