måndag 24 februari 2014

Spara eller radera?Jag brukar titta igenom alla mina bilder ibland. För det mesta sker det när min dator börjar bli gnällig och känner sig överbelastad. Jaja, säger jag, jag kan väl radera något då. Det kanske inte är nödvändigt att ha 230 bilder på blåmesar eller 98 på flygande svanar. Men Afrikas blåa lilja då, som troget blommar på under somrarna 2009, 2010 2011 osv. Mja, det kanske är roligt att se för mig men knappast av allmänt intresse. Kanske kan spara en bild från varje sommar?! Barnbarnen under julen då? Ja de är vuxna nu och de flesta av bilderna finns redan på USB-minne, men jag har ändå sparat en del i mitt dataarkiv. Hmmm. Varför det kan man undra. Blå Jungfrun då, den mytomspunna ön i Kalmar sund. Den som skiftar utseende hela tiden. Tja, jag sparar de flesta av bilderna. Kan vara bra att ha. Så där ja! Riktigt nöjd! Jag har raderat 27 bilder!!


8 kommentarer:

 1. Det är svårt att radera bilder man tycker om. Jag sparar det mesta jag också, fastän jag kan få ett ryck och städa ganska hårt emellanåt. Men då bland s.k. dubbletter, bilder som är väldigt lika.
  Fina foton!:)
  Karinkram!

  SvaraRadera
 2. Hehe...skitsvårt att radera för mig med...brukar köra in bilderna på externa så får de ligga där tills jag får tid, lust och ork att "ta tag i´t" nån gång...typ...igår blev det väl en 150 bilder på duvhöken och skjuts in i ugnen (externa) med dem...alla..som sagt var...inte lätt att "kill your darlings" som det brukar heta...! :-)

  Ha en fin måndag...idag ska stygnen bort...ho knatar runt i lägenheten med kryckor och konvalescensen framskrider riktigt bra!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Har du en extern hårddisk? Lätt att plugga in i datorn och föra över det man är rädd om och vill spara. Vi gör så med både bilder och dokument. Då sparar du utrymme i datorn och riskerar inte att förlora något.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Radera inte för mycket, det har jag gjort, hade massor men fina animeringar som Evan gjort. Sitter och gör rent på mitt skrivbord och lägger alla dessa i papperskorgen. Oj så dumt fy tu...n Nu får jag lägga upp så jag har igen. Ibland går det lite för fort för mig.

  SvaraRadera
 5. Det här problemet hade man inte förr.. Då fick man vara nöjd med de 12 eller 24 pappersbilderna man fick hem..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 6. So schöne Fotos von der blauen Jungfrau!
  Löschen ist schwierig!
  Vor ein paar Tagen hast du über Hummeln geschrieben,
  wenn du Lust hast,
  guck mal in meinen Blog,
  ich war heute von summen umgeben.

  Sådana vackra bilder av den blå jungfru!
  Delete är svårt!
  För några dagar sedan du skrev om humlor,
  om du vill,
  titta gånger i min blogg,
  idag var jag omgiven av surr.

  Kram Marlise

  SvaraRadera
 7. Underbara Jungfrubilder! Tack! Jag har också många på henne och "vågstänkarbilder" som jag bara inte vill radera för att de minner om sommaren. Ha det fint!

  SvaraRadera
 8. Känner igen det där.
  Lösningen är en extern hårddisk......som jag glömt att jag hade.
  Tack för påminnelsen, dags att föra över bilder.

  SvaraRadera