tisdag 5 januari 2016

Skrubbskädda

 
Den lilla, platta flundran skrubbskädda är Ölands landskapsfisk och populär som föda inte bara åt människan. Här är det en trut som har fångat en flundra och jag ser ofta havsörnar mumsa på den läckra fisken.
 
 
Det är inte lätt att äta lunch på en isig sten i blåsten!
 
 
Här har några flundror hamnat i stekpannan hemma hos mig. Inte helt lättätet men när man väl har rensat filéerna från skinn och ben är det en delikatess.
 
 
Om inte skrubbskäddan hamnar i en stekpanna, rök eller fågelmage kan den bli ända upp till 20 år gammal om den är försiktig och gömmer sig ordentligt i sandbottnen.
 
 

3 kommentarer:

 1. Jag antar att det är den fisk som enkelt kallas flundra och som röks oftast. Jättegod, men vansinnigt med ben så Rolle äter den inte. Han gillar inte rökta saker heller.....
  Själv brukar jag ta med mig väninnorna som är på besök och åka till fiskaren i Sysne som vi hyrda av förr. Där kam man i eller utanför fiskeboden ära rökt flundra och potatissallad till lunch. Mmmmm!!!
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 2. Ser onekligen lite ruggigt och kallt ut att äta därute på stenen:) Ser betydligt godare ut med flundran i stekpannan!
  Önskar dig en God Fortsättning på nya året och en fin Trettondagshelg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Snyggt gjort att få med trutens vedermödor på bild!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera