onsdag 13 januari 2016

Dags att beställa

 
I dag ska jag fixa min beställning av fröer. Det svåraste blir att korta ner den långa "vill ha-listan" till en rimlig nivå. Jag måste komma ihåg vilket he...te det är att uppbringa både ork och plats när jag köpt på mig för många fröpåsar.
 
 
Blåparasoll hade jag för några år sedan och den vill jag gärna återse. Vackra blå bollar som tycks sväva över alla andra växter.
 
 
Blå luktärt är så vacker och blommade sent in på hösten.
 
 
Zinnia i flera färger, stadig och rikblommande. En av mina favoriter.
 
 
Körsbärstomater vill jag också ha några sorter av till sallader men också till godisskålen på soffbordet. Men min lista kommer inte att vara så här kort och föredömlig. Nej då, den blir betydligt längre. Förra året slutade det någonstans närmare trettio. I år sätter jag en gräns vid femton! Kanske!
 
 

3 kommentarer:

 1. Hos mig blir det bara blomlådor. Jag brukar sätta några krukor med eterneller också - i år blev det dock bara en liten bukett sådana. Spännande blommor du visar, några jag aldrig sett tidigare. Har pianofingrar visserligen men som definitivt inte är gröna tyvärr.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 2. Härligt att se fram mot vårsådden med alla vackra blommor du beställt. Blev det 15 stycken ? :)
  Önskar dig en fin onsdagskväll !
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken kontrast det blev mot det föregående inslaget! Blåparasoll såg spännande ut, men jag har slutat så fröer, annat än sådant jag kan stoppa ner direkt i rabattjorden. Jag ska försöka dra ner på trädgården i stället och ha det så lättskött som det går.

  SvaraRadera