lördag 30 januari 2016

Is eller vatten?

 
Här traskar en sångsvan omkring på hal is. Men det står och väger nu. Ska det bli mer is eller kommer det öppna vattnet att ta över?
 
 
Tänker vi lite praktiskt kanske Öland skulle tjäna på en lång säsong av is, kyla och regn istället för en varm sommar med mycket duschande och flödande vattenspridare. Vårt grundvatten är långt under normalnivå och vattenreservoarerna fylls inte på i samma takt som de töms.
 
 
Kanske kommer kön av husbilar över bron i sommar att blandas upp med tankbilar med vatten från fastlandet? Just nu är vi uppmanade att inte fylla vattenglaset med mer vatten än vad vi dricker upp. Hmm. Då kommer mina krukväxter att torka bort. Jag brukar ju hälla den lilla slatten som blir över i vattenkannan.
 
 

5 kommentarer:

 1. Vattenbristen börjar bli bekymmersam, även i våra nordliga och vanligtvis fuktiga områden. Ingen snö här heller och då blir det kämpigt i vår när värmen kommer och så dessa ständigt återkommande stormar som jag tycker är så jobbiga. Inga fällda träd den här gången och taken sitter kvar - alltid något!

  /Gunilla

  SvaraRadera
 2. Vi slösar verkligen med jordens resurser och det gäller inte bara vattnet, men just vattenåtgången kan vi ju faktiskt göra mycket åt. Hur många är det inte som står och diskar under rinnande vatten, tar halvtimme-långa duscher och tvättar småslattar i stället för att se till att tvättmaskinen är fylld innan man kör igång den.
  Ha en skön lördag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Vi är väldans glada över att just vår tomt har bra tillgång på vatten. Kanske lite väl mycket ibland, även om vi aldrig haft någon översvämning eller så. Men vår brunn som vi har till trädgården, sinar aldrig. Mitt i torrperioder kan man vattna 3-4 timmar och dan efter lika mycket igen! Och är man en trädgårdsfreak så är det bra.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Man kan bara tänka sig mardrömmen till sommaren när alla bortskämda turister, som är vana att bara låta vattnet rinna för fullt medan de borstar tänderna eller diskar t.ex., kommer till ön. Hoppas på mer regn åtminstone!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det var inga roliga profetior , Så synd och tråkigt det låter. Tänk att allt har
  både för och nackdelar. Jaa så är det med allt. Här vaknade jag av, att det var folk
  i trappan. Trodde klockan var vid 06,00 , men den var bara 02.45. Kanske någon haft fest? Så kan det vara i hyreshus, jag en gammal gumma oroar mig ibland.

  SvaraRadera