lördag 9 januari 2016

Ljus i mörkret

 
Det var en himla trist och mörk dag i går. Det kändes som om dagsljuset inte orkade komma igång på hela dagen. En ljuspunkt var att min amaryllis äntligen öppnade en klocka. Amorice heter skönheten.
 
 
Snön föll i omgångar hela dagen och när det inte snöade, blåste nysnön omkring och bildade drivor. Plogbilen körde tre vändor på vår lilla gata.
 
 
I trädgården grävde en nötskrika envist i snön och slängde vissna löv och grästuvor omkring sig: "Det måste ju ha varit här som jag gömde de där ekollonen!"
 
 

4 kommentarer:

 1. Det är synd om alla djur som nu får det extra besvärligt att hitta mat! Vi matar ju inte våra fåglar av anledningen att vi har hund. Han skulle tycka det var jättekul om han fick se några småfåglar sitta på marken. För ner ramlar ju alltid matresterna!! vi har dock en massa fåglar runt oss, speciellt koltrastar som verkar hålla till (bo?) i buskarna och bara springer iväg när Santos kommer. Dom har lärt sig att leva med honom.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Stackars pippi. Hoppas hen fann det den sökte. Här föll snön och vi satt i "bubbel baljan" utomhus med goda vänner och njöt. Känns ännu konstigt att kunna göra det.
  Ha en fortsatt skön helg

  SvaraRadera
 3. Vacker amaryllis! Nu har mina så gott som blommat över för denna gången! Önskar jag kunde lyckas med att få dem att blomma fler gånger men det är inte lätt! Tror jag lyckats bara en gång när en amaryllis som stod ute blommade om mitt i sommaren! Här har det snöat i omgångar under dagen så finns gott om den varan här nu:)
  Ha en fin helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Så fin amaryllis ! Hoppas den står länge så du får njuta av den en tid framåt.
  Ja inte så lätt för djuren nu när snön har lagt sig och kylan håller sitt grepp om oss. Då är det bra att hjälpa till lite åt de små liven.
  God fortsättning !
  Kram från Marie

  SvaraRadera