tisdag 12 januari 2016

Hallå där! Var är solen?

 
Det har varit riktigt mörkt och grått några dagar nu. Trist att behöva ha lamporna tända hela dagen. Eftersom isen i stort sett är borta från vägarna, passade jag på att ta en sväng upp till fyren. Och vad ser jag. Till och med den är i gång och blinkar med jämna intervaller i grådiset. Ni ser den ljusa pricken på vänster sida.
 
 
Runt bron ut till Fyrön skvalpade isflak i alla former.
 
 
Fascinerande att se hur vind, vatten och kyla skapar nya vyer och förvandlar de gamla vanliga utsikterna till helt okända och spännande områden att utforska.
 
 
Alla färger försvinner i diset utom den på de varmgula, lavbeklädda stenarna. Fin kontrast!


7 kommentarer:

 1. Underbar bild den sista. Ja, övriga bilder är vackra de också. Men det är så fint med stenarna och konstrasterna. Får jag låna den?
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 2. Den kommer snart enligt SMHI i alla fall på deras karta. Det behövs.
  Jag tycker jag har blivit lite gnälligare tyvärr, det får vi gå till botten med

  SvaraRadera
 3. Ja solen ja, den har dragit till sydligare breddgrader :) Här är den då rakt inte. Grådasket är jobbigt just nu, men jag är lika gnällig om det är kallt och isigt ha ha...näe nu vill vi ha VÅR! Fina bilder från ön...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Oj vilka kalla bilder du visar, det gick en rysning över mig - så det är ett plus för dig och kameran. Nä-fy vill inte vara på Öland nu, kan tänka mig vad vindarna kyler också.
  Halt väglag är det också hos oss nu, vädergubben kan inte bestämma sig - snö regn eller kyla ?!
  Går jag ut har jag broddar på kängorna, en bra säkerhet.
  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
 5. Så grått och disigt det kan vara men trots det vädret fick du till vackra bilder från din ö.
  Önskar dig en fin tisdagskväll !
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 6. Alla dagar är minsann inte soliga. Kalla är dom också - och blåsiga. Bilderna kan tas för svartvita och det blir lite överraskande med det oranga som plötsligt dyker upp. Och vackert.

  SvaraRadera
 7. Alla dagar är minsann inte soliga. Kalla är dom också - och blåsiga. Bilderna kan tas för svartvita och det blir lite överraskande med det oranga som plötsligt dyker upp. Och vackert.

  SvaraRadera