måndag 4 januari 2016

Konsten att varva ner

 
Nu sprider sig det isigt vintriga lugnet över Öland. I dag var det -10 grader på morgonen och i går blåste lätta snöflingor förbi under hela dagen.
 
 
Under julhelgen gjorde vi ett par utflykter till Stockholm. Trafiken och trängseln där hörde till vår vardag för snart 10 år sedan. Nu har vi vant oss av med den livliga trafiken och tyckte synd om dem som lever mitt i den.
 
 
Den enda trängsel vi upplever här, är blåmesarnas bråk runt fågelbordet i kampen om bästa platsen eller köbildningen vid det öppna hålet i dammens is när törsten blir för stor.
 
 

5 kommentarer:

 1. Hellre trängas med envisa blåmesar än med bullrande, smutsig trafik.

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Ja du, inte längtar man tillbaka till Stockholm inte. Det enda jag saknat under julhelgen var att få se den vackra - och jättestora - julgranen på skeppsbron. Undrar om den finns fortfarande.....?
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. För några år sedan var jag på semester i Stockholm, Hade inte varit där på länge och när jag åkte därifrån var jag mer slut än innan. Fattar inte att de står ut men de är inte vans vid något annat så det är "naturligt" för dem.. Tur att vi är olika :)

  SvaraRadera
 4. Oh lilla vän, inte längtar då jag till Stockholm längre. Det är åldern på mig, jag vill inte
  in till Norrköping längre heller- Oj så bekväm och gammal jag blivit, men jag trivs med det. Kram från gamla Hajan

  SvaraRadera
 5. Det är roligt att komma upp till Stockholm ibland men underbart skönt att komma hem igen till lugnet här i lilla Mogata. Skulle absolut inte orka bo där jämt.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera