torsdag 7 januari 2016

Dags att gå i ide?

 
Vaknade av plogbilen i morse! Vi har hittills fått över en dm snö och mer ska det bli. I en av våra myshörnor står möblerna kvar ute. De borde stå inne i förrådet vid det här laget. Men ganska vackert med snön emot det blå.
 
 
Trädgården är full av fåglar som ger oss gratis naturfilmer varje dag. Gratis förresten. Det kostar en hel del att köpa frön, nötter och talgbollar. Just de här fåglarna på bilden är dock ganska små i maten.
 

 
Mina största krukor står elegant uppradade mot uthusväggen. De pryder sin plats och brukar klara övervintringen på det viset. När temperaturen sjönk, skickade jag efter ett par ull/silkekalsonger. De har redan kommit så jag kanske vågar mig ut i dag utan att frysa om bak och ben.
 
 

7 kommentarer:

 1. Godmorgon i snöriket!
  Men visst är det väl liiite skönt med liiite snö i alla fall...i lagoma mängder...här har vi fått lite snö också men lagom som sagt var!
  Det räcker så gott med några centimos...och 13 grader kallt nu...något liiite för kallt men ja, det kan vi väl stå ut med i några dagar...idag och imorgon har jag en gästfotograf i min koja så det blir hemmadagar ett par dar och idag blir det ner te stan...ska jag förnya mitt körkort...har gått ut efter tio år...inte ofta man drar ner dit...varje gång man gör det så har de (oftast) ändrat något...ny affär där eller stängd affär där...café öppnat i Västerport var det sist...Sundberg den gamla anrika damklädesaffären var borta sist...å är nu ett café...hmmm...förändringens vindar blåser lite väl ofta nuförtiden tycker jag...man hinner ju inte med...men men så är det...

  Ha det gött!

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Oh, ihr habt ja richtig viel Schnee.
  In Deutschland gibt es auch Eis und Schnee
  Nur wir ganz im Westen von Deutschland
  bekommen warme Luft vom Mittelmeer
  und wir haben 8 Grad plus.
  100km östlich von uns, ist es minus 5 Grad.
  Gestern sah ich Kraniche
  die von Ost nach West flogen.
  Komische Welt!
  Viel Spaß für dich im Winter
  wünscht aus dem Frühling

  Åh, en del av er har verkligen en hel del snö.
  I Tyskland finns det is och snö
  Bara vi i långt väster om Tyskland
  få varm luft från Medelhavet
  och vi har 8 grader plus.
  100km öster om oss, är det minus 5 grader.
  Igår såg jag tranor
  flyger från öst till väst.
  Comical världen!
  Massor av kul för dig i vinter
  önskemål från våren
  Kram Marlise

  SvaraRadera
 3. Vi har visserligen också fått lite snö i natt, men bara några cm som tur är. Jag var ute i morse fullt påbyltad. Tjock och lång täckjacka, extra varma byxor,lång halsduk virad flera varv runt halsen, fårskinnsmössa med tofs, skidhandskar och sen koppel med naken hund i! *fniss*
  Såg nog jäkligt kul ut, men jag gick in i kohagen så ingen skulle se mig. För det var ju inte så kallt längre.....!!!
  KRAM
  Susie
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Här har vaktmästaren kört och skrapat våra vägar idag, men det är inte mycket snö alls egentligen. Norra Gotland fick mycket snö igår, men vi slapp undan med några få flingor bara.
  Ha en bra fortsättning på året!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Långkalsonger är ett måste, tycker jag! För många år sedan hade de fleeceunderställ på Friluftsmagasinet, och det är varm och gott. Enligt den unge manlige försäljaren var det dylika underställ som astronauterna använder!!!
  Vi var i sommarstugan nyårsdagen och jag skulle börja på årets tomtkryss. Jag såg bara 1 fågel under hela dagen, och det var nötskrika. Hoppas inte året blir lika fågelfattigt!
  God Fortsättning!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Jisses så mycket snö det är på ön. En riktig vargavinter. :D
  Sköna fåglar du har..helt i min smak. Jepp vintern kom minsann..men det blir bara ljusare o ljusare..snart är det vår igen..hör du vad jag försöker låta positiv.

  SvaraRadera
 7. Så fint med alla fåglar, och så roligt sen- Men vilken vinter vi fått på en gång.
  Jag skall inte klaga. men jag är inget för snö kram från Hajan

  SvaraRadera