söndag 10 januari 2016

Köttbullar och andra bullar

 
Jag tog en sväng ner till Böda hamn igår. Det var snöigt, isigt och inte en husbil i sikte. Fiskebåtarna låg tätt, tätt tillsammans, som för att hålla värmen. Jag åkte hem igen och rullade köttbullar till tre måltider. Samtidigt fick en deg stå och jäsa. Det blev 18 linfröbullar. Finemang till frukostarna framöver.
 
 
Isen, som kryper allt länge ut från strandkanten, kanske hejdar sig lite i dag eftersom termometern visar på +2 nu på morgonen. Men inget gott som inte har något ont med sig, för att vända lite på det slitna uttrycket. Det ska börja blåsa kulingvindar igen. Tröttsamt!!
 
 
Vi får tänka framåt. Om knappt två månader kan det se ut så här i trädgården.
 
 


8 kommentarer:

 1. Himmel och hav, svarta och hotfulla ser de ut under vintern - tycker jag. Betydligt trevligare intryck ger krokusen!

  SvaraRadera
 2. Jag tror ändå jag föredrar krokusen framför is, snö och kyla. Här på söndagsmorgonen kör plogbilarna i skytteltrafik efter gårdagens snö.
  Önskar dig en fin söndag !
  Kram från Marie

  SvaraRadera
 3. Å jag stod utanför ytterdörren i morse vid strax efter 5 med packat och klart och allt för en tur ut te kojan men det snöade och yrde så jag vände in igen och la mig i sängen och fikade på det medhavda kaffet och mackorna...och det kommer ner nå skit nu med - 9:36 - å mörkt är det...så det blir till och avvakta bättre väder...frugan borta idag också så det blir gräsänklingsblues hela dagen...så får en väl hitte på nå kul...men det blir väl datorn hele daggen...

  Men katterna blir väl glada i alla fall att en är hemme... :-)

  Önskar er en fin dag!

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Vackra vinterbilder! Jag älskar den gråtonade färgskalan. All annan eventuell färg framträder så tydligt då. Köpte hem två kilo köttfärs i förrgår (kampanjpris) och ångrade mig bittert när jag kom hem och började steka. Orkade inte göra mer än ett tiotal köttbullar, det fick bli små biffar istället. Nu har jag mat för säkert femton middagar framöver - Kent är ju vegetarian så jag får äta upp det mesta själv. Men nötfärs håller ju sig ganska bra i frysen.
  kram från Ingrid

  SvaraRadera
 5. Vad bra att du påminde mig om att jag skulle baka idag, Chiabatta ska det bli. vi har gäster i morgon så det är sista chansen att få det gjort innan.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Vackra vinterbilder som förmedlar en kylig känsla. Krokus bilden gjorde så jag blev förhoppnings full om att våren snart är här :)

  SvaraRadera
 7. Jag funderade ett tag över varför du inte la in större bilder på din blogg - tills jag kom på att man kunde klicka på dom. :) Du lever verkligen i en helt annan miljö än den jag jag lever i, och det gör det så intressant att se dina fina bilder. Hoppas att ni inte får det alltför blåsigt kommande dagar.

  SvaraRadera
 8. Så härligt du berättar, och faktiskt jag med plockade fram bilder med blommor på. Nu är klockan 03,32 , det är på nollan, men oj vad det regnar, så halt det måste vara på
  vägarna. Mitt barnbarn skall bila hem från Sälen, hon längtar hem litet, skall eljest
  vara kvar tills April. Ja hon är 20 år , men i min ålder målar man gärna "fan" på väggen. Så duktig Du är, jag fick beröm i går av Hemtjänsten Oh Harriet så gott det
  doftar här. Jag hade grönsakssoppa på, med saker från frysen.
  Nu skall jag prata klart, herre min je vad jag svamlar på. hälsar Hajan

  SvaraRadera