fredag 19 september 2014

Soluppgång


Solen stiger upp allt senare och nu hinner till och med jag ut för att hinna fånga det första solljuset på morgonen.


I går var jag på Ölands västra strand och solljuset kom då bakifrån och sken över Kalmar sund.


Det silade ner genom svarttallarna vid Hagskog. Svarttall är en lite ovanligare tallsort som finns inplanterad här och var på norra Öland. I dag ska vi åka iväg och hämta några halmbalar till Skogsjärnvägens skyltning inför Ölands skördefest nästa vecka. Jag undrar om besökarna då ens kan föreställa sig hur mycket tid och kraft som läggs ner för att göra skördefesten attraktiv och värd ett besök. Enbart att hämta sex små halmbalar lite längre söderut tar nästan en halv dag. 3 kommentarer:

 1. Här är hela landskapet insvept i en ganska tät dimma varje morgon. Den brukar lätta så småningom när solen kommer fram. Vi har haft fint väder de senaste dagarna med strålande solsken och ganska varmt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Här är det i alla fall en som vet hur mycket jobb det ligger bakom en skördefest. Var ju med på Gotlands 2:a Skördefestival för ett tag sen - och det var otroligt jobbigt och då hade vi bara vår egna saker att ta hand om. Men med 10.000 besökare så blev det både arbetsamt och kul!
  Vi fick också "blodad tand", så nu ska vi ha en liten privat Skördemarknad samma dag som den stora Hemsedagen är. Då kommer halva Gotland till Hemse och väninnan bor strax utanför utmed stora vägen. Så här kokas det och krukas och rörs.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Hej på Öland!! Det vackra jag minns!!!!!

  Tallar är fina..jag ska minsann resa till Fjällen...Där växer martallar..som krumpna små troll är de vackra på sitt sätt...Önskar dig en fin helg Kram Karina

  SvaraRadera