onsdag 24 september 2014

Hamnen


I Böda hamn råder nu lugnet inför veckoslutets invasion. Det vill säga,vi hoppas på att det kommer riktigt många besökare.


Så vackert med gamla träbåtar! Men jag minns när vi hade en stor segelskuta i ek. Visst var det mysigt men vi hade kunnat göra en medelhavskryssning varje år för de pengar som den kostade oss.


Det är väldigt roligt att vi fortfarande har aktiva fiskare och dessutom en sjöräddningsstation i "vår" hamn.


I dag ska jag baka något, laga några maträtter och städa något (åtminstone badrum och andra viktiga punkter i huset). Det kommer gäster i slutet av veckan.4 kommentarer:

 1. Vi hade båtar också, men inte så stor och fin som Ni.
  Vi hade motorbåtar, och Kanadensare. Sen hade vi en stor båt i Bråviken. Men man visste då nu är det vår och man skulle rusta och göra i ordning allt. Den stora båten "Fyrlingen " var mer lättskött inget att måla bara
  skrapa och tvätta. Första turen med den sen, var ju underbar 2 ungar som trivdes med. Då var det
  heldagsutflykter med mat och allt. är Strömmingen gick till, vilka härliga dagar , men vilket jobb. Men
  då var vi unga, och allt var roligt.

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt så länge det är aktiviteter i småhamnarna. Här i Klintehamn går det ju in rätt stora båtar, men vi har ju småbåtshamnen också och där är det ännu ett par stycken som fiskar och det är trevligt.
  Lycka till med baket och städet!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Bra att det kommer gäster ibland - då är man så illa tvungen att städa.
  Skam till sägandes har vi aldrig varit nere i Böda hamn när vi åkt förbi till Böda Sand. Det ser fint ut - jag ser att det finns motiv att måla av. Det får bli ett besök till sommaren.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Att beundra gamla träbåtar är ett roligt nöje, men att äga en själv ... njäe. Fast jag är i grund och botten en riktig landkrabba, så tanken har aldrig föresvävat mig heller.

  Det där med städningen är en intressant sak. Faktum är, att resten av bostaden kan vara hur odammsugen och -torkad som helst, bara man plockar undan den värsta bråten som driver omkring och ser till att badrummet är skinande rent. Men det knepet tog det mig många år att lära :o)

  SvaraRadera