onsdag 10 september 2014

Middag


Vi hade lite gäster i går. En av fördelarna med pensionärslivet är att man aldrig är bunden till fredag eller lördag. Jag, som är så duktig, skulle nu dokumentera hela menyn, steg för steg. Här är äppelkakan på gång.


Vaniljvispet nästan klart.


Här är mitt gamla recept på äppelkaka, som jag använt i 40 år minst.


Så skulle portersteken i grytan. En god lag av porter, svart vinbärssaft och kryddor kokas upp och steken stoppas ner och får puttra sig mör och fin . Jaha, så långt gick det bra! Sedan blev det plötsligt så jäktigt med allting så kameran glömdes bort. Så den goda såsen, vinbärsgelé, gurka och sallad och de små snittarna på mörkt bröd med lax och pepparrotsröra som entrérätt får ni föreställa er själva. Men trevligt blev det i alla fall även utan kamerabilder.

4 kommentarer:

  1. Tack och jag försäkrar, gott och trevligt var det!

    SvaraRadera
  2. vet inte hur många kakor jag provat, och goda blir de.
    Ska man verkligen hälla på varmt vatten ? Skall
    prova denna får vi se. Roligt med något nytt
    hälsar Hajan

    SvaraRadera
  3. Ska verkligen prova detta recept. Kan ju inte annat än att bli lyckat!
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
  4. Kerstin, den äpplekakan skall jag prova!

    SvaraRadera