torsdag 25 september 2014

Äta bör man.......


Vi får gäster till Skördefesten och jag vill förbereda så mycket som möjligt innan. Jag är inte den som vill stå vid spisen vid sådana tillfällen. I går bakade jag lite, bland annat knäckflarn. Det är mammas gamla recept och jag var nog bara 10-11 år när jag gjorde dessa för första gången. Det var en prövning att baka dem igår när jag hade 2:5-dag och inte ens kunde slicka av skeden som jag klickade ut dem med.


För bara några veckor sedan hittade jag ett recept på soppa i Allers. Jag provade det och till och med maken, som inte är någon soppfantast, gillade den här läckra soppan. Dag två, när jag värmde upp det som återstod, provade jag att lägga i lite finskurna gröna bönor och det gick också bra. Under Skördefesten serveras det pumpasoppa överallt men soppa på öländska morötter är inte heller illa. Jag ska tillaga en stor kastrull idag.3 kommentarer:

 1. Den där morotssoppan låter ju huur god som helst! Jag sparar ner bilden och lagar rätten första, bästa dag, nu när hösteländet kastat sig över oss och det är sopptider igen :o) Tack!

  SvaraRadera
 2. Ska verkligen prova det receptet eftersom Kent (maken) är (lakto)vegetarian. Låter spännande.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 3. Den där soppan ska jag absolut prova, den låter jättegod. Tack för receptet!
  Knäckflarn gjorde jag förr, men nu är det bra länge sedan.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera