lördag 13 september 2014

Fördelen med hösten


Vi tog en tur söderut i går. "Åk förbi och plocka plommon om ni har tid" sa bror och svägerska, och det gjorde vi. I dag ska jag göra plommonchutney! Och mumsa plommon!


När vi ändå var nere på södra delen av ön, passade vi på att titta in hos goda vänner. Där var skörden i full gång och bordet i lillstugan var fullt av läckra Aromaäpplen.


I fikonträdet dignade det av fikon och det gällde att skörda precis i rätt ögonblick, i hård konkurrens med fåglarna som gillar de söta, mjuka frukterna. Och tänk, där hos våra vänner, blev vi kvar resten av dagen för det var så roligt att träffas!5 kommentarer:

 1. Oj, vilka skördar ni får på Öland ! Här är vi dåliga på att ta tillvara på det som naturen ger.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Men så gott o härligt..mitt fiokon levererar mer än någonsin i år..det har varit en varm sommar minsann. Äpple i mängd är verkligen vackert.

  SvaraRadera
 3. Jättehärligt, när man orkar och taga vara på allt. När jag var i 25-30 årsåldern. då tog man reda på allt vad ens trädgård bjöd på.
  det är andra tider nu. Du är jätteduiktig

  SvaraRadera
 4. Håller med Hajan att du är duktig som tar till vara på vad trädgården och vännerna ger. Jag ska försöka ta mig samman och göra lite äppelmos på de sex äpplen som jag fick med mig från Mirren i Stockholm...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 5. Jag kom på att jag skulle pröva ditt kakrecept i stället för att göra äppelmos.
  Kram

  SvaraRadera