Vi tog en tur söderut i går. "Åk förbi och plocka plommon om ni har tid" sa bror och svägerska, och det gjorde vi. I dag ska jag göra plommonchutney! Och mumsa plommon!
När vi ändå var nere på södra delen av ön, passade vi på att titta in hos goda vänner. Där var skörden i full gång och bordet i lillstugan var fullt av läckra Aromaäpplen.
I fikonträdet dignade det av fikon och det gällde att skörda precis i rätt ögonblick, i hård konkurrens med fåglarna som gillar de söta, mjuka frukterna. Och tänk, där hos våra vänner, blev vi kvar resten av dagen för det var så roligt att träffas!
Oj, vilka skördar ni får på Öland ! Här är vi dåliga på att ta tillvara på det som naturen ger.
SvaraRaderaKram
Anci
Men så gott o härligt..mitt fiokon levererar mer än någonsin i år..det har varit en varm sommar minsann. Äpple i mängd är verkligen vackert.
SvaraRaderaJättehärligt, när man orkar och taga vara på allt. När jag var i 25-30 årsåldern. då tog man reda på allt vad ens trädgård bjöd på.
SvaraRaderadet är andra tider nu. Du är jätteduiktig
Håller med Hajan att du är duktig som tar till vara på vad trädgården och vännerna ger. Jag ska försöka ta mig samman och göra lite äppelmos på de sex äpplen som jag fick med mig från Mirren i Stockholm...
SvaraRaderaKram från Ingrid
Jag kom på att jag skulle pröva ditt kakrecept i stället för att göra äppelmos.
SvaraRaderaKram