söndag 26 maj 2013

Violer till mor
I dag ger jag en bukett med violer, lite blommande vildapel och några hjärtan inte bara till mor utan till alla kvinnor som med moderlig omsorg sliter inom sjukvården, äldrevården, barnomsorgen och inom alla andra områden för att ge oss den nödvändiga tillsyn och hjälp som vi kan behöva i livets olika skiften. Det måste bli fler kvinnliga chefer, sägs det ibland. Ja, det kan så vara men många kvinnor arbetar hellre direkt med behövande människor än tillbringar dagarna vid långrandiga konferensbord. Däremot går det väldigt trögt med uppvärdering och ersättning för deras viktiga arbete. Kanske för att det sitter så många män vid konferensborden i kommuner och landsting?! De skulle behöva ut och prya några veckor för att komma närmare verkligheten.

2 kommentarer:

 1. Instämmer i ditt inlägg! Mina arbetsdagar tillbringar jag med fysiskt funktionshindrade på ett rehabcenter. Men jag har också gnidit stol i konerensrum och försökt utföra politiska beslut i vardagen med människor. (Inte alltid så klokt fattade, enligt mig...) Valet är lätt var man helst vill vara! Löjtnanshjärta, äppleblom ocvioler till alla mammor, förresten bind in liljekonvaljer också!
  En god söndag önskas dig från Bohuslän!

  SvaraRadera
 2. Håller helt med dig! Vet på nära håll att vissa tycker att vara hemma med tre barn är bra mycket jobbigare än att arbeta. Men NÅGON måste ju ta ansvar för familjen - vem är det till 95%? Men så länge lönerna är högre för män än för kvinnor så blir det nog ingen ändring.
  Jag tycker att du kan ta med några orkidéer också. Men de är väl fridlysta förstås...
  Kramar

  SvaraRadera