onsdag 1 maj 2013

Majblomma

En majblomma i min rabatt

Årets upplaga av majblomman

Så har vi då kommit till första maj. Sköna maj välkommen till vår jord igen, sjöng många vid brasorna i går kväll. Maj våt och kall fyller bondens lada all, säger den gamla bondepraktikan. Äsch inte vill vi ha någon våt och kall månad nu. Möjligen ett stilla och varmt vårregn någon gång ibland. Majblomman då? Tänk hur spännande det var att gå runt och knacka på hos folket i trakten och sälja majblommor för 10 öre styck. En kartong med majblommorna på en karta och växelpengarna bredvid. Lite nervöst och högtidligt var det! Vi var inte så bortskämda med aktiviteter utöver den vanliga vardagslunken på den tiden. Ut och njut nu! Det ska bli fint väder idag.

2 kommentarer:

  1. Här är det strålande solsken och vi ska snart ge oss av för att köpa penséer i plantskolan. Jag tycker att majblommorna är ovanligt söta i år - men det är kanske för att blåsippan är min favoritblomma.
    Ha en fortsatt skön första maj önskar
    Ingrid

    SvaraRadera
  2. En balkansippa Anemone jo jag tackar jag ..visst är de härliga. Jag har flera i växthuset just nu. Blå som majblomman ja det har hänt lite på majblommefronten kan man säga..vad gäller priset...annars är allt sig likt..

    SvaraRadera