tisdag 30 april 2013

Bortskämd?
Javisst är vi bortskämda, vi som får bo mitt i den öländska naturen! Jag får nästan nypa mig i armen ibland för att kontrollera att det inte bara är en dröm. Grädde på moset är det också att få umgås med infödda ortsbor. Jag får så mycket på köpet då och då menar jag inte rabatt i butikerna utan lokal information om var den ovanliga växten finns eller var man har sett albinohuggormar och mycket annat. I dag ska jag ägna dagen åt Röda Korsets återvinningsbutik Kupan och hoppas förstås att vi får sälja riktigt mycket till de återvändande fritidshusägarna. Trevlig Valborg till er alla!

6 kommentarer:

 1. Du har så rätt Kerstin!
  Vi öbor får uppleva så mycket fint i naturen, men så länge vi förstår att njuta av det som om det är en gåva vi får och tacksamt tar emot så är det en fin bortskämdhet. Även jag måste nypa mig i armen nu och då...det är nästan som att stå och betrakta allt det fina litet från sidan om.
  Ha en god försäljning
  och en fin valborgsmässa
  Karinkram

  SvaraRadera
 2. Jovisst, vi öbor är privilegierade, det är vi. Men jag måste tyvärr erkänna, att det inte lyckas alla dagar för mig att ha vett att känna tacksamhet över att jag är där jag är. Idag är det t.ex. inte en sån dag.

  Men för den skull är det inget fel på min uppfostran, så därför önskar jag dig och maken en alldeles utomordentlig valborgsmässoafton med varmare vindar än här och trevlig samvaro! Och så förstås att varorna går åt som smör i sol i Kupan under dagen!

  SvaraRadera
 3. Ja det är nästan så jag avundas dig som får bo så vackert och nära havet!Lycka till i Kupan och ha en fin och trevlig Valborg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 4. Lycka till med försäljningen i Kupan. Jag ska till Hemse och stå i Kupan där i mitten av maj. Det brukar vara trevliga timmar.
  Ha en riktigt fin Valborgsmäss!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Ja visst är du lycklig som bor på det vackra Öland. Men det har sina avigsidor ibland också, långt till apotek och sjukhus t.ex. på off-season som Mirren fick erfara när hon var därnere under sportlovet. Dessutom var alla restauranger stängda i Löttorp när de behövde få lite snabb mat till alla barnen.

  MEN - vackrare natur finns inte på denna jord. Jag längtar väldigt att få komma dit igen - hoppas på någon vecka i sommar. Jag har ju börjat måla akryl så motiv till tavlor finns i mängder...

  SvaraRadera
 6. Håller med om att det är underbart att vara född och ha sina rötter på Öland! Naturen är unik och det är väl Ölänningar också.... på sitt speciella sätt!
  För oss som har fritidshus är det speciellt att längta, lite väl långt från Göteborg förstås. Runtomkring där Ni bor är verkligen vackert med en speciell natur. T.ex Neptuniåkrar mmmmm!!!

  SvaraRadera