torsdag 18 april 2013

Glatt återseende
Vi har siktat någon enstaka här och var men så plötsligt är de tillbaka allihop, på sina vanliga platser. Jag pratar om vårens budbärare nummer ett, sädesärlan! En fågel som nästan alla känner igen och som alla väntar på så här års. Så trevligt att återse gamla vänner! En annan gammal vän har satt igång sin nattliga, enträgna konsert vid dammen, nämligen paddan. Kanske inte den vackraste musik jag har hört, men ändå uppskattad som ett bevis på den biologiska mångfalden i min trädgård. Lite mulet och ett och annat regnstänk ute idag. Perfekt att fortsätta mitt arbete, till synes utan slut, med att flytta ut och skola om alla små fröplantor, pelargoner, fuchsior med mera till växthuset.

7 kommentarer:

 1. Söta sädesärlan! Härligt att den är på väg nu...vi har ett par som alltid finns här varje år men förstås så syns de inte ännu. Rödhaken är också väntad
  även här är det regnvått och mulet...tagetes skall sås
  Ha en fin dag!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Trevligt trevligt! Här utanför vårt köksfönster på gräsmattan brukar vi ha några ärlor också men de har inte setts ännu...de enda hittills är de vid Lövsund som jag fick bilder på häromdagen.
  Vädret här är regn och grådisigt...hemmadag...
  Ha det gott!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Här står regnet som spön i backen och de sista resterna av snöhögarna på vår lilla gata rinner iväg. Härligt! Ingen sädesärla här än så länge, men ni är ju lite tidigare därnere.
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. De är så fina!
  Jag har inte sett någon här på Odvalds, men igår när jag var hos Eva på Stenstugu berättade hon att hon sett flera stycken. Nu finns det ju inga katter där längre, så nu kan de gå där i lugn och ro och vippa på stjärten.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Helt otroligt jag så faktiskt en Sädesärla i går,nu är det VÅR!!
  Min lilla kisse blev jätteglad..hon ville inte alls äta den, hon bara kikade lite snyggt på den..
  Kram Karina

  SvaraRadera
 6. Hej Kerstin!
  JAAA, så härliga de är att återse, nu har vi äntligen fått vår.
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera
 7. Naaaa men jag blir alltid lika glad när lilla fru nippertipp kommer tillbaka. Jag såg henne på jobbet..hon trippade taket idag när jag satt på rast. :)

  SvaraRadera