onsdag 10 april 2013

Plusgraderna är på väg..

Snödrivorna är seeega i år

Det kryllar av gåspar på bostadsjakt ute på strandängarna

Föregångaren till dagens moderna kaffeapparater

Enligt långtidsprognoserna återstår det nu en enda kall natt med minusgrader. Hurra! Det betyder att från och med torsdag vågar jag börja på allvar med utflyttningen till växthuset. Men det är så seeeegt med de sista snödrivorna. Till och med på uteplatsen alldeles vid huset ligger det gammal stenhård snö kvar. I går började dagen tidigt med ett akutbesök hos tandläkaren. En gammal lagning hade gjort sitt och lämnade en vass kant efter sig. Jag fick komma snabbt, som tur var men visst blir man nervös när tandläkaren börjar sucka och mumlar att "det kanske blir svårt det här." Men det gick bra och hon tröstade mig med att de här moderna materialen håller bättre än gammalt amalgam.
Sedan var det dags att träffa årets 9-klassare, där jag fick disponera en lektion. Jag försöker inspirera dem att skriva inlägg till vår unika hembygdsbok här på norra Öland. I år pratade vi om att de kunde skriva om ett föremål och jag tog med mig min mormorsmors gamla kaffepanna. Den väckte stor munterhet! De jämförde med dagens kaffebryggare och alla avancerade apparater som finns nu. Till slut enades vi ändå om att det var en både modern och uppskattad present till ett ungt par runt 1880.

3 kommentarer:

 1. Hej Kerstin! Onsdag... En solig sådan, ska ge kvicksilvret en chans att stiga sedan blir det garanterat en tur till havet! Inte utan att jag skulle vilja sitta där bland niondeklassarna och få ta del av din kunskap! Visst är det fantastiskt när man tänker efter! Önskar dig en riktigt bra dag Kerstin, det tänker jag ha! Kram

  SvaraRadera
 2. Jodu, när jag lyssnade på långtidsprognosen var det första gången på länge som jag kände att jag ville jubla över väderleksrapporten! Fast några vårsådder har jag fortfarande inte fått till stånd, så t.v. har jag inte något som är på väg ut till Glaspalatset. Men varmare får det gärna bli ändå :o)

  Med de utlovade regnen och varmvindarna misstänker jag starkt att våren kommer att explodera värre än vanligt den här gången. Pang! så är gissningsvis all blomning över.

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin!
  Ja, nu börjar det faktiskt likna något. Våren har verkligen gjort sitt intåg nu. SMHI har lovat nästan 20 grader i slutet på veckan och i början på nästa. Sedan så litar varken du eller jag så mycket på SMHI.. Skönt att det inte var så illa med dina tandbekymmer. Måste verkligen vara härligt att försöka inspirera dagens ungdomar att bli mer intresserade för sin hembyggd. Tror dagens ungdomar har för lätt att "glömma" av dessa viktiga bitar.
  Kram
  /Ingemar

  SvaraRadera