lördag 13 april 2013

Jag är beroende

Sparvarna bjuder på ett försenat påskris i clematisen

Talgbollsrestaurangen bland svällande benvedsknoppar är fortfarande välbesökt

Gulsparvshanarna blir gulare för var dag som går

Jag är beroende av mycket. Frukt, blommor och fåglar är några exempel. Goda vänner och bra böcker är andra. I går upptäckte jag att jag är extremt beroende av min dator också. På förmiddagen gav vår uppkoppling till omvärlden upp och hur jag än försökte med att dra ur alla mojänger ur väggen och sätta dit dem igen, fick jag ingen kontakt med Internet. Jag såg framför mig hur alla viktiga mail samlades på hög någonstans långt borta i ledningarna. Väntande årsmöte på söndag, planering inför Öland spirar i maj, allt kommer att gå åt skogen. Rastlöst vandrade jag runt och försökte starta om datorn då och då. Kulmen nåddes när maken satt på TV-n och det var lika illa med den uppkopplingen. Då ringde vi Telia! Ja, stort fel som det arbetas med. Beräknat klart vid 16-tiden. Jaha! Äntligen, vid 18.15 var det klart och vi fick kontakt med stora världen igen. För övrigt: 20 mm uppfriskande vårregn, plus 3 grader tidigt i morse och åtta färggranna bofinkar utanför fönstret när jag åt frukost. Trevlig lördag till er alla!

5 kommentarer:

 1. Jag tänkte sätta ut regnmätaren, men det blev inte av. Några 20 mm tror jag dock inte att det blev här, men ett uppfriskande vårregn, som fått de döda och bruna gräsmattorna att ändra färg en lite aning, blev det i alla fall.

  Här nobbar fåglarna talgbollarna totalt nu, så de sista åkte i komposten.

  Trevlig lördag!

  SvaraRadera
 2. När något sådant händer så upptäcker man hur beroende man har blivit av all den nya tekniken så jag håller med dig :)
  Jag sitter här nere i Blekinge och väntar på att värmen ska hitta hit, de har lovat sol och värme till i morgon, vi får se hur det blir.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Man är faktiskt väldans sårbar när man bor så här på landet...men å andra sidan så är det SÅ MYCKET trevligare än att bo i stan!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 4. Jag kan säga att jag har utvecklat ett visst beroende av att se dina underbara bilder !!

  Ha en skön söndag !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 5. Var tvungen att gå in på en blogg med namnet Ölandsvindar, trevligt!
  Hade aldrig hört talas om Öland Spirar. Tillbringar vår/sommar några rejäla stenkast från ön så det kanske blir en tur dit den 11 eller 12:e Maj. Ha en fin söndag/Annelie

  SvaraRadera