söndag 21 april 2013

Ordet är fritt


Nu kommer hon igen, skriker grågässen, måste hon gå här på våra strandängar hela tiden! Lugna er och skräm inte upp alla runtomkring er, säger jag, min kamera är helt ofarlig. Hemma i trädgården fortsätter kampen mot rådjuren om växternas bevarande. Haha, skrattar haren, hon tror att det bara är rådjuren som äter upp allting. Men enligt min mening är det väldigt elakt att sätta lövkorgar och cykelkorgar över de bästa godbitarna. Hon som påstår att hon är djurvän!! Take it easy, ropar gråsparven som kan tjattra på många språk. Bry er inte om henne, se på oss! Vi är inte alls rädda och hon är jättesnäll som skakar duken med frukostsmulor varje morgon.

3 kommentarer:

 1. Visst är det kul med djur i trädgården, fast dom får gärna hålla sig till "yttertomten" där jag inte har så mycket som kan skadas eller ätas. Fast de tär klart, dom få "fina" växter jag har där vill man ju gärna ha kvar!
  Och huggormar är jag inte överdrivet rädd för - för min egen skull - men det vore ju inte kul om Santos skulle bli biten! Penny fick ju getingstick i munnen en gång i skärgården när vi var på en ö (typiskt) och inte kunde komma därifrån omedelbart. Och hon var verkligen jättedålig ett par timmar, men sen gick det över som tur var - så jag håller med dig. Getingar kan vara värre.....

  SvaraRadera
 2. "Den enes död är den andres bröd" heter det ju, och för mej stämmer det väldigt bra in just nu. Bonden kunde inte skörda säden i höstas pga allt regn, och som följd av det har jag rena zoo´t när jag tittar ut genom köksfönstret. Rådjuren, en grupp på 5-8 st, är nöjda med drn gamla säden. Lämnar tillsvidare min gård i fred. Svanarna kommer och går (flyger å far..) och igår såg jag att tranorna kommit.
  Man kan säga att det är riktigt livat här ;o)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera