torsdag 16 maj 2013

Pepprigt

Någon sort av chilipeppar

Ljuvliga persikoblommor

Kopparhägg med sin vackra bark

I söndags under "Öland spirar" besökte vi en dam i Södvik som är expert på chilipeppar. Hon har runt 60 olika sorter av olika styrka. Roligt för henne men en besvikelse för oss var att hon hade sålt slut på allt hon hade redan under lördagen. Så vi fick nöja oss med att se alla gröna plantor. Men i hennes trädgård fanns det andra godbitar att vila ögonen på. Persikoträdet stod i full blom och den vackra kopparhäggen höll på att slå ut. Det blev en trevlig rundtur med denna entusiastiska dam innan vi fortsatte vår färd.

4 kommentarer:

 1. Ca 60 olika sorter! Så roligt det skulle ha varit att få se alla.
  Persikoträd i trädgården! Det också! Ni är ju exotiska på Öland, här klarar nog inte ett sådant träd vintern. Kopparhägg...
  Skönt att det finns entusiasm som man får ta del av

  Karinkram

  SvaraRadera
 2. Oj, jag som tyckte jag hade många - hela 6 stycken! *fniss*
  Är tillbaka efter vår lilla kombinerade växtinköps- och minisemester på Öland. Vi har haft det helt underbart, två verkligen fullproppade dagar (åkte hemifrån 05.45 i tisdags och kom hem inatt 01.00) samt en fullproppad liten pickup med växter.
  Vilket fantastiskt vackert ställe vi bodde på. Huset låg verkligen bara 15 m från havet och alldeles enskilt. Lägenhetshotellet låg ovanför en lång grässlänt - och jag tror inte det var många där - så vi kunde bara öppna dörren och gå ut med Santos på MÅNGA och långa promenader. Vädret var strålande - även om det blåste väldans så vi kunde inte sitta ute och grilla. Men det gick så bra ändå, vi hade ju både v-rum, kök och sovrum!
  Sen lyckades vi också för första gången ta en rundtur på Borgholm Slott. Vi fick ta med Santos in och det var bara 2 (!) personer där -så man kan ju säga att vi hade ställer för oss själva. Nästan lite spöklikt.....
  Vi fick alltså både motion och kultur samt massor med tekniska grejor OCH massor av växter med oss hem. Nu är jag t.ex. ÄNTLIGEN ägare av en Dodong-rönn!

  SvaraRadera
 3. Rostiga tanten, Boels blommor och Chilidamen i Södvik har jag kvar, jag blir också lite såld på Dodong-rönnen..... när ni pratar om den!
  Jag åt rosmaringlass i Persnäs prästgård. Ett vackert ställe, för att inte tala om hela Södvik, persnäd - Trosnäs rundan!!! Vilket landskap.

  SvaraRadera
 4. Vad fina bilder du har i din blogg!!

  SvaraRadera