torsdag 30 maj 2013

Sommarnatt

Långt borta vilar Blå Jungfrun i natten

Kusten vid Kalmar sund

Och minsann! Fick jag inte en skakig bild på en nattskärra också

Efter att ha varit ute sent (tidigt) och lyssnat på nattskärror och kornknarr, kändes det lite trögt att kliva ur sängen. Men vad gör det. Jag får väl ta en liten middagslur så småningom. Den här tiden på året borde man kunna stänga av sömnbehovet. Vid elvatiden gick jag över den lilla bron ut till fyren Långe Erik och det var så otroligt vackert med den sista speglingen i vattnet av nedgående sol, de svarta silhuetterna av stenarna vid stranden och fyrens återkommande blänk.

5 kommentarer:

 1. Hej Kerstin!
  Ja vid denna årstiden så skulle man verkligen vilja stänga av sömnbehovet. Det känns som allt händer nattetid med både fåglar och djur, det är ju bara en liten kort period som det är mörkt. Så kul att du till och med lyckades med att få en nattskärebild.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. En sån underbar solnedgång! Jag får Madeirafeeling av dina bilder ... O, så jag längtar tillbaka till den ön!

  SvaraRadera
 3. Så härligt det låter Kerstin!
  Jag känner att man borde ge sig iväg ut i stället för att sitta och glo på tv, men någon nattskärra lär jag nog inte få se......
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Så vackra bilder från udden. Det ska bli roligt att komma ner till Öland den här tiden - i augusti när jag ska hälsa på Mirrfamiljen är nätterna svarta igen...
  Kram
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Ja, man vill sannerligen stänga av sömnbehovet just nu! Eller göra som skomakaren, stänga mellan hägg och syren. Jag skall i alla fall söka skugga i Botan i helgen under de ljuvliga näsduksträden som j blommar!

  SvaraRadera