fredag 31 maj 2013

Tillbaka till trädgården

Nu fortsätter min rundvandring i trädgården. Jag hade en rabatt där jag misslyckades i min kamp mot kvickroten. Till slut var det en decimetertjock matta av rötter som jag inte kom igenom med min lilla spade. Det blev flera lager markduk och en ny odlingslåda istället. Där har jag planterat lavendel och himmelspira (Perovskia) och ska senare komplettera med blå hyacinter och allium. Det blir snyggt mot den vita muren. Bakom den gamla brunnen som verkligen är en gudagåva under torra somrar, finns min vilda hörna, just nu översållad av gullvivor under det gamla äppelträdet. I dag är det en blank dag i min agenda. Härligt!

5 kommentarer:

 1. vet Du vad, jag tror alla behöver en vild
  hörna. Där man riktigt kan relaxa.
  Du skriver så mysigt alltid.
  kram från Hajan

  SvaraRadera
 2. Härligt med en blank dag emellanåt:) Ibland för man en hopplös kamp mot ogräset, din lösning var både bra och snygg! Kan förstå att du är glad över den gamla brunnen, förutom nyttan så är den fin också! Ska bli härligt med två lediga dagar nu, det är tufft den sista tiden i skolan och jag ser fram emot sommarlovet som närmar sig! Ibland börjar jag känna mig lite för gammal för det här jobbet;)
  Ha en skön helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 3. En egen brunn på gården skulle man ha. Särskilt i år, när det är värmerekord alla kategorier redan innan juni hunnit börja. Jag tog mig, dumt nog, för att börja klippa gräset under den tidiga eftermiddagen idag. Men hettan gjorde att jag fick ge upp efter 2/3, för jag höll helt enkelt på att rinna bort i mina tjocka blåbyxor och långärmade t-shirt. Fast samtidigt är det underbart att det är sommar, så där riktigt på riktigt, så jag klagar inte!

  SvaraRadera
 4. En riktigt hög vacker mur - gärna en gammal i kalksten - skulle jag också vilja ha, men man kan ju tyvärr inte få allt! Så jag får nöja mig med ruinen och murrabatten, men mot en mur kan man ju odla så mycket fina saker - och mot en vit mur gör sig ju ditt färgval enormt bra!!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 5. Försommarbilder!! Så vackert och något man längtar efter hela vintern. Undrar om ni har byggt lådan själva eller köpt färdigt? Den är fin! Hörde på radio att det magiska med markduk är att det man planterar går rötterna ner igenom duken till jorden, men ogräset intill kan inte orka upp igenom duken????

  SvaraRadera