tisdag 21 maj 2013

Hastighetsbegränsning

Knoppar som brister

Lämplig sommarläsning kanske

Orkideetider på Öland

Det går alldeles för fort nu! I går fick jag en mindre chock när jag såg att syrenerna börjar slå ut. Det är ju bara en knapp månad sedan som sista envisa snödrivan försvann! Jag hinner inte med. Lika bra att plocka fram blåbärskorgen och äppelplockaren för det är väl snart dags?! I går pysslade jag med att göra en affisch för den lilla hembygdsbok som jag är redaktör för. Den säljer inte sig själv längre som den gjorde för drygt 60 år sedan när alla stod i kö för att köpa den som julklapp till alla utvandrare som en hälsning och uppdatering om händelser i hembygden.
Nu packar jag min necessär och åker söderut ett par dagar för att träffa gamla kompisar och titta efter fåglar. Ingen ny blogg förrän på fredag alltså.


6 kommentarer:

 1. Hastighetesbegränsning! Det var en bra idé! Syreblomning får jag nog vänta på ett tag dock, men som sagt det går fort nu. Ha en fin resa. /Anette

  SvaraRadera
 2. Vilken söt blogg...fina bilder! Jag ser Öland från mitt sovrumsfönster..:)
  Ha en härlig tripp
  Carina

  SvaraRadera
 3. Jag tror att vi har lite svalare väder att vänta nu några dagar och det är nog tur. Vi vill ju få uppleva vår och försommar innan sommaren smäller till på allvar.
  Fast en av mina grannar befarade att sommaren redan är över.......

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Tänk om knopparna på syrenerna kunde lugna sig lite en vecka..vi åker till Öland över Nationaldagen och önskar syrener och orkideerna kvar!! Lycka till med fågelskådandet söderöver. Här i stan kivas skator och kråkor om bästa boplatsen i parkträdet utanför, ganska roliga att följa. Men visst längtar jag till våra rödbenor skärfläckor och spovar på strandängarna!
  Så vacker din orkidebild är!!

  SvaraRadera
 5. Såg de första syrenerna idag och kände precis likadant som du. Nu är det slut på våren och det har redan blivit försommar. Ju äldre man blir desto fortare går det.

  Jag har anmält mig till en målarkurs i Byxelkrok andra veckan i juni. Ska bli jätteroligt. Förhoppningsvis finns det några blommor kvar - hundkäxen och oxlarna är förstås överblommade.

  Ska köpa boken om jag träffar på den :-).
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Kerstin!
  Ja, så fort det går nu inte klokt. Sedan så vill man ju hinna med att insupa både blommor, fåglar och allt annat på en gång. Hoppas du får en härlig stund med massor av fina fåglar.
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera