fredag 26 november 2010

Vatten, vatten bara vanligt vatten







Det sägs att vatten är vårt ursprungliga element och snart är vi där igen! Hela Öland är mer eller mindre täckt av vatten. Nu har det kommit en decimeter snö också och smälter den så blir det ännu värre. Nästan alla Ölandsbor har problem med vattenfyllda källare och infarter. Tur att vi bara har ett litet källarutrymme under ett hörn av huset utan vare sig lågt liggande elledningar eller avloppsbrunnar eftersom vi också har fått påhälsning av vattenmassorna. Där förvarar vi några vinflaskor och dessutom mina fuchsior, men de gillar lite fuktig luft på vintern och tar ingen skada. Ibland sätter vi igång pumpen och då blir det en flod ut över gräsmattan. I går tog jag in en liten ros (sommarens sista?) och i dag ska adventsstakarna dammas av. Skön mysfredag till er alla!

7 kommentarer:

 1. Oj, det lät bedrövligt med allt vatten! Hoppas det inte ställer till stor skada!
  Här skall det också ställas i ordning för advent idag.
  Ha en skön fredag!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 2. Jobbigt med allt vatten.
  Mys mys mys till er oxå
  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 3. Här har det också kommit snö...kanske ett par dm...snöar just nu ett sånt där stilla fint "julaftonssnöfall"...

  Mysfredag tillbaka!

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Kul att du kan plocka in en "adventsros" man tänker då att vårt land verkligen är avlångt och att vi har olika klimat. Annars låter det ju inte särskilt roligt med allt ert vatten, då kanske snö tillochmed är bättre.
  Ha det fint i dag.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 5. Vatten vill man ha men på lämpligt ställe. Inte illa att ha rosor att plocka in fortfarande. Vi har nog fått mer än 2 dm, och det är ovanligt hos oss om man nu bortser från förra vintern förstås.

  Ska bli spännande att höra om vad som händer i helgen hos er ;-) Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Hej Kerstin!
  Nu börjar jag komma i form med att höra av mig igen. Tiden har bara inte räckt till till allt. Nu sitter vi här i vinterkylan och här i Linköping har vi nära på 9 grader kallt i kväll, så till natten kan det nog bli ett par grader till på skalan. Jag förstår att ni inte har heller så lätt vad gäller vädret just nu så en vattenpump är nog bra att ha. Jag skulle nog snarare behöva en snöslunga. Man undrar vart allt ert vatten plus snö ska ta vägen. Hoppas det inte blir allt för besvärligt för er på Öland med vatten i källarna.
  Jag pulsar i jättemycket snö på min tomt. Snön går nu nästan upp till knäna och varken jag eller hundarna går gärna in i snömassorna. Det har snöat i fyra dagar tror jag mer eller mindre och blåst. I morgon ska jag ta några foton så får du se vad snö det har kommit här.
  Hoppas att allt är bra med er alla i stugan.
  Ha en skön Fredagskväll i stugvärmen!
  Kram från Marie!

  SvaraRadera
 7. huvva snö på Öland. snÖland,..har två söta små väninnor som studerar på Capellagården,jag får rapport därifrån..nu var det kallt tycker de..och snöigt. Ingen kommer undan Kung Bore.
  Här i Närke är det kalla vindar och 9 minus..Inomhus väder!!
  Önskar dig en fin helg,Kram Karina

  SvaraRadera