måndag 29 november 2010

Och så var det måndag igenEn hel vecka ligger framför oss och det blåsiga och snöiga vädret ser ut att bestå. Nu börjar jag längta efter en sparkstötting igen men de isiga vägarna gör att vi drar oss för att åka tio mil eller mer för att inhandla en. När jag letade förra vintern var de slutsålda överallt. Jag såg att jag hade tagit en bild på morgonhimlen för exakt en vecka sedan. Jag tog en i dag också och det är en viss skillnad på utsikten. Samtidigt hittade jag en liten fjäril som räddat sig in i huset, kanske lockad av de blommande orkidéerna på fönsterbrädan. Vi har tre minusgrader men de hårda nordostliga vindarna gör att kyleffekten blir en helt annan. Så nu ska jag plocka ner alla vinterns varma kläder från vinden.

9 kommentarer:

 1. ...att jag blev nästan chockad när jag såg första bilden. "Va, har ni barmark!?" trodde jag först. Sen såg jag ju dom kommande bilderna och läste texten, ni har alltså samma skitväder som det är här.
  I lördags hade vi träff för "Trädgårdsentusiasterna", men det var inte många som kom. Det var faktiskt bara jag som vågade mig ut och köra dom 3 milen till Anders. Så nu har vi ställt in vinterns alla inplanerade träffar.

  SvaraRadera
 2. Ja nu är det dags för dom "riktiga" vinterkläderna, jag plockade just fram mina täckbyxor och häromdan köpte jag en mössa med rejäla öronlappar. Så nu är det bara att packa på sig.
  Ha en bra vinterdag.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Här är det full vinter med -19 grader, tjocka jackan och varma yllesocker hör till den nödvändiga utrustningen för att göra livet lite drägligare på utsidan.
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Idag skiner solen från klarblå men tio grader kallt här uppe i "Norrland"! ;-)
  Håller mig inne idag, så nöjd med mina strömstarar så det räcker nån dag eller några dagar...ska visst bli fint i morgon också som det ser ut...
  Ha en fin dag!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Ja, huva, nu är det kallt! Inte så mycket på termometern utanför fönstret, men med klimatjetlag från resan och lite onödigt mycket vind känns det som -30 fast solen skiner.

  Vankar just nu av och an och väntar på leveransen av växthuset ... hållande tummarna för att jag kommer att få något annat än en stor låda med glassplitter och ett antal tillknycklade aluminiumprofiler ...

  Alldeles nyss såg jag förresten en domherre vid fågelautomaten! Det är exakt 100 % fler än jag fick ögonen på under hela förra vintern :oD

  SvaraRadera
 6. Nu har väl din blogg sannerligen gjort skäl för namnet Ölandsvindar! Såg att man fick ta hjälp av bandvagnar för att få ut folk och laga elledningar hos er. Det är inte kul när det blir snöstorm och ni blir väl mer utsatta kan jag tänka mig. /Anette

  SvaraRadera
 7. Hej Kerstin. Jag hade skrivit en lång kommentar till dig så försvann den och blogger talade om att servern var otillgänglig. Försöker sedan igen!!!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 8. Hei.
  Takk for koselig kommentar på bloggen min.
  Det er alltid fint å se på bildene og lese tekstene dine om Øland. Du viser så mye av øya og livet der.

  SvaraRadera
 9. Ja, vädret ändras sig fort från barmark till snöigt landskap. Sparkstöttingen är fin att ha när man ska ta sig fram men dom är för få. Svårt att få tag i och som du, måste åka tio mil och kanske dom då är slutsålda när du tänkt dig en. Då tänker man sig nog för att åka.
  Ja, vilken vinter vi redan fått! Vedspisen och öppna spisen med insats går på högvarv här. Vaknade idag till -14 grader ute. Usch!
  Men du har väl lite mindre grader men ändå kallt. Blåser det nordan då är det bra skönt att krypa in i stugvärmen.
  Önskar dig en bra Tisdag fast kylan finns utanför knuten. Kram från Marie!

  SvaraRadera