tisdag 30 november 2010

Nya grannarI går morse såg vi plötsligt att vi hade fått nya grannar. En hel familj med hästar har invaderat trädgården tvärs över vägen. De ser väldigt trevliga ut och vi har nog mycket gemensamt för en av damerna ser ut att ha exakt samma problem med sitt hår som jag har, det vill säga tunt, spretigt och risigt. Väderproblemen fortsätter. Nu har vi en hård isskorpa över all knagglig snö, vägverket slutar att sanda och salta en mil söder ut och vägarna är som isgator, ibland dolda under drivsnö. I går kväll blev makens repetition med kören inställd på grund av väglaget. När jag tittade ut genom fönstret i morse såg jag harspår runt till fågelmatningen och diverse buskar. Jag är så glad att jag pulsade runt i snön i går och satte nät runt mitt silverpäronträd. Men det stundar nog bättre tider! När Anders braskar så slaskar julen. En grön jul! Hurra! Ja,ja, jag vet att det är fint med en vit jul. Det är bara jag som redan oroar mig för den nästan femtio mil långa bilfärden till dotter med familj.

7 kommentarer:

 1. Hoppas du har rätt om det är med Anders och att det gäller hela landet, så att även jag får grönt. Ser ut som att du fått trevliga grannar, inte så dumt.
  Ha det bra i kylan
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. ...att jag gillar grannarna, dom såg verkligen trevliga ut!
  Här på Gotland saltas det ju aldrig och det sandas endast i korsningar och på en del större vägar, så som f.d. Stockholmare fick man lära sig att köra mycket försiktigare när man flyttade hit. Och det funkar jättebra!
  Dessutom sköts vägarna mycket bättre än i storstan. Här utanför t.ex. plogas det minst 2-3 gånger VARJE dag när det snöar! I Stockholm fick vi ibland inte plogat på veckor på våra lokala förortsgator i Älvsjö och det hände att man körde fast mitt på vägen ibland!!

  SvaraRadera
 3. Så trevliga naboer du har fått!
  Ha en fin dag:)

  SvaraRadera
 4. vilka fina grannar men en ser så ledsen ut, kanske synsk och ser töväder i fjärran..
  Här blir det en strålande vacker dag tror jag. Rådjuren har ätit massor av vintergrönan :-( , snövallarna är redan höga och det är ett eevigt skottande till fåglarna, vill ju att de vilda arterna skall komma och koltrasten vill ha sina russin och äpplen

  SvaraRadera
 5. Jag tar gärna en grön jul i år! De där bilresorna runt jul är årets värsta tycker jag, så jag förstår dig. I går satt vi i Nässjö och väntade på sonen som kom med x2000 från Malmö. Det var signalfel en mil utanför Nässjö och det blev tre timmar försenat. Nässjö är inte en stor stad, på stationen var allt stängt. Inte läge för långpromenad genom stad i denna kylan. Till slut hamnade vi på baren på hotellet och tog varsin kopp kaffe......Lika kallt är det idag plus blåst, så jag väntar lite med hundpromenad. Får väl se om det blir "varmare" framåt dagen. /Anette

  SvaraRadera
 6. Gokväll! Härligt inlägg! Vilken snöfamilj, de ser verkligen sympatiska ut! Kan det vara mamman tro som ser aningen barsk ut?

  Ja, man halkar då fram på osandade gator mötte en man med rollator bra att stödja si på men det var hiskeligt vad snökokorna satte sig i hjulen. Hörde idag att pengarna för att sköta vägarna tog slut redan i början på året. Ja sa min Mats, då blir de väl tvungna att ta pengarna från något annat kan undras vad de då drar in på...

  SvaraRadera
 7. Vilka trevliga grannar du fått! Tycker vovven också att det är trevligt. Mina brukar vara lite misstänksamma först om det är något nytt utanför som inte brukar vara där annars. Fast försås inte den där gamla låga fågelholken jag satt upp. Provade att fylla på solrosfrön i den nu när vi fått så mycket snö. Jag hoppas att dom inte ville dit mina tassar eftersom dom mest följt det uppskottade stigarna på tomten. Men si, vad jag bedrog mig. Ut plumsade min äldsta golden i den djupa snön och ställde sig på bakbenen och åt upp fåglarnas godis. Bara det finns mat så kan man göra vad som helst för det.
  Ni måste ha det besvärligt nu på Öland med mycket snö och is med osandade vägar på vissa håll. Då är kanske en spark bra att ha, men inte ens jultomten kan skaffa fram en sådan :)
  Ojdå bor er dotter med familj så långt ifrån. Hoppas dock att resan kommer att gå bra i alla fall. Men jag tycker själv att med åren att man inte riktigt känner samma njutning av att åka långt under en sådan här vinter och med mycket andra trafikanter som också ska fira julen någon annan stans.
  Nu vill mina vovvar inte gå ut knappast. Inga promenader nu utan bara tomtvistelse. Dom kommer in när dom vill och det dröjer minsann inte många minuter:)
  Idag på morgonen är det 20 minusgrader så jag får se hur min bil känner sig när jag ska starta den.
  Önskar dig en bra Onsdag och fösta December trots kylan utanför!
  Kramar från Marie!

  SvaraRadera