onsdag 24 november 2010

Vädret
Nu har vädergudarna tagit befälet över oss svaga människor igen. I går kväll hade vi vindbyar på upp till 33 sekundmeter och Ölandsbron, denna symbol för vägen till sol och bad för alla semesterfirare, var avstängd fram till midnatt. Tur att vår kära granfru hann in till Kalmar med bussen i går eftermiddag. Hon ska på undersökning på lasarettet i dag och maken skjutsade henne till busshållplatsen i går. Nu på morgonen har vi ett tunt snötäcke och alla fågelmatningsattiraljer ligger nerblåsta på backen. Som tur är står växthusen kvar och ser oskadda ut. Maken håller just på att sätta igång pumpen för att tömma vår lilla källare (bara under ett hörn av huset) som vattenfyllts efter allt regnande. Hörde just på radion att räddningstjänsten uppmanar alla i Kalmar län att ta eget ansvar och skaffa sig pumpar istället för att gång på gång larma brandkåren så fort det regnar med översvämningar som följd. Det blir en innedag i dag. Hunden har redan fått sin motion efter en vild kattjakt på morgonen. Grannens svarta katt låter sig inte skrämmas. Vi börjar tro att både hund och katt tycker att det är ett roligt avbrott i vardagen med ett race då och då.

7 kommentarer:

 1. Oj, vilket oväder ni har! Hoppas vindarna lagt sig och ni får njuta av dagen.
  Här är det flera köldgrader och fåglarna har väldigt bråttom vid fågelladorna :)
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Usch ja , håll er inomhus i det hemska ovädret. Det blåser skapligt här uppe hos oss oxå så även här blir det en innedag.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Hej du!

  Oj då hos er har det då blåst rejält. Kanske har snön också blåst bort... för här är vitare! Ja nu är ju jag inte heller glad för det. Min påg Kalle är taxichaffis och hade körning jättetidigt på morgonen till Blekinge för att skjutsa barn till specialskola i Malmö. Sen ska han visserligen efter paus (tur han har en syster i Malmö så han kan vila i hennes lägenhet) återvända till Blekinge och slutstationen är i Åhus.

  Vad jobbigt med översvämmning och dito. Det för ju mycket obehag och extra med sig!

  Men hunden och katten verkar ju roa sig bra ;-) Vår Charlie fattade nog inte riktigt det här med den kalla snön. Men han är ju inte så gammal än. Lucky formligen älskade snön han ville bara ut och kasta snöboll.

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. ...att hit har inte blåsten nått ännu - och jag hoppas det dröjer ett par timmar. Måste nämligen ut och plantera 4 lökar (i lilja + 3 trillium) som kom hem igår. Inte så kul för vi har också vansinnigt mycket vatten i pölar överallt. Dock än så länge inte någon översvämmning!
  Du har nog helt rätt vad det gäller hunden och katten. Dom "roar" sig säkert! Ibland tror jag också att en hund och en katt - som känner varandra väl - leker (=busar) bättre än två hundar!!

  SvaraRadera
 5. ...nu har det börjat snöa lite! Det ser illa ut för planteringen, men den måste ju göras. Jag har ju inget växthus där jag kan övervintra dom här växterna.
  An gående det där med frön från solhattar. Jag skickade faktiskt in lite sådana till Trädgårdsamatörernas fröinsamling samt till två herrar, en på bloggen (Ruben) och en på Facebook. Vet inte om dom får till det, men om det går att fröså kan du ju få MASSOR av frön av mig nästa år. Men då får du påminna mig!

  SvaraRadera
 6. Det blåste på bra här med, men idag är det bättre fast bitande kallt:)

  Ha en toppen dag!
  Kramar Maria

  SvaraRadera
 7. Tänkte faktiskt på dig när dom sa att dom var tvungna att stänga av bron. Kan inte vara nån skön känsla att bli avskuren från fastlandet. Hoppas att vädert inte blir så otäckt framöver.
  Kram

  SvaraRadera