fredag 18 mars 2011

Vipvinter?I dag ska det passera ett snöfall säger SMHI. Ja det ska ju snöa på viporna tre gånger innan den riktiga våren är här. Här på Öland säger man att vipan ska skaka snön av ryggen fem gånger och det kanske mera speglar det öländska vädret med snabba kast mellan molnighet och klar himmel. I trädgården är det full fart på småfåglarna. Det sjungs och äts oavbrutet! Ute i skogen nådde solstrålarna ner till en grön, mossig sten. Snart kan man ta med sig fikakorgen och slå sig ner i någon vacker glänta. Kanske för att ta reda på vem som bor i det stora hålet i eken, vackert omgärdat av murgröna. Trevlig fredag till er alla!

8 kommentarer:

 1. Ha ha vipvinter mötte en vit värld då vi vaknade och utanför arbetsrummet lyser takåsarna vita. Men visst snön var rätt blöt så vi hoppas på att det bara var en vipvinter och att helgvädret bjuder på en fikakorg. Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Ja så spännande att få veta vem som bor i den vackert dekorerade boplatsen!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Ja, här sitter jag oxå och väntar på snövädret det skulle komma ca. 10 - 15 cm
  ONÖDIGT tycker jag , vi har så mycket kvar ändå.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. Här snöar det för fullt nu - 10:20...inget kul alls! :-(

  Men det känns bättre i kroppen och det är ju positivt! :-)

  Trevlig helg!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Här hos mej ska det inte komma någon snö före kvällen, har dom sagt... Men mulet är det och plusgrader.

  Och småfåglarna håller sej borta från matborden. Börjar sakna dom nu..... Men idag såg jag en hackspett och det var riktigt roligt, för jag har inte haft så mycket annat än "småfåglar" och skator på min gård.

  SvaraRadera
 6. Nää, inte mera snö nu! Fast det ser faktiskt lite lurigt ut här norröver också :o/

  Vilken ljuvlig bild på blåmesarna du fått! Till nästa vinter ska jag satsa på en liknande fågelmatare som den de käkar från på din bilden. Den verkar praktisk.

  Ha ett riktigt skönt veckoslut och hålls inomhus om det blir riktig snöstorm ;o)

  Kramis, Nina

  SvaraRadera
 7. Här snöar det nu och det har väl kommit en 5 cm redan, men det ska bli 10 är det "lovat". Men...det gör inget, på måndag ska det bli + 7 grader och då så................
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 8. Tjohoo..här var det vitt vitt vitt igen i morse. 2 dm skitsnö...men det är på väg bort bort bort, för i morn kommer varma solen med sina strålar och smälter all snö...så skönt..det var nog den sista??
  Nog var det Öland på mina sommarbilder, det såg du rätt!!! Skulle kunna bo där om jag kunde, så fint där är..
  Fin pippi du fotat!!
  Trevlig helg till dig och kram

  SvaraRadera