söndag 13 mars 2011

Jubileumsår på SkäftekärrVi gjorde ett hastigt besök på Skäftekärr igår. Jag skulle ha några bilder till en artikel i vår dagstidning. Skäftekärr har varit en gammal skogsskola för jägmästarutbildning och andra yrken med anknytning till skogen. Det är 150 år sedan det vackra gula huset byggdes och skolan startades. Dessutom är den belägen på en gammal boplats från järnåldern med 1500-åriga rester av bostäder. Jag kommer säket att visa er mera av den fina platsen under våren och sommaren. Igår såg parkeringen ut som en isbelagd insjö men inne i parken höll jag på att trampa på några snödroppar i gräsmattan.

8 kommentarer:

 1. Det ser fint ut. Och jag vill gärna se våra snödroppar också snart :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Det var en vacker byggnad!
  Hoppas du får en fin söndag! /Bea

  SvaraRadera
 3. Så vackert och så mysigt med "vilda" snödroppar i gräsmattan!

  SvaraRadera
 4. Godmorgon! Nu är jag vaken för andra gången och just igång. Frukosten på plats, tidningen läst, paltorna på. Lattor på gång... sedan väntar dagens dos av trädgårdsröjning. Du igår fann jag två dungar snödroppar och så enstaka exemplar av gula vintergäck. På sina ställen börjar det så smått kippa i gräset (eg. där mossan är på väg att ta över). Vågar man hoppas på att tjälen håller på att ge vika :-)

  Imorgon väntar skola, ja inte så vacker som den du visar idag inte! Vi är inrymda i en stor lägenhet med vacker utsikt men knappast någon park utanför.Ser fram emot att få insupa mer av din vackra miljö! Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Oj vad härligt det måste vara att se lite barmark, jag längtar.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. Kollade in huset,det var verkligen superfrächt :)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 7. Så flott med snøklokker (som det heter på norsk). Det var tidlig.

  SvaraRadera
 8. Men attans, har ni nästan ingen snö kvar mera?! Orättvist :o/ Men det smälter fort nu, så jag ska inte gnälla :o)

  Nu är jag på slutrakan på Johan Theorins "Skumtimmen", och genom hela boken har jag lyssnat och undrat vad "landborgen" är, som nämns lite hela tiden. Kan du kasta ljus över saken..?

  Kram på dig, vännen, och ha en bra vecka mitt i allt internationellt elände!

  SvaraRadera