torsdag 24 mars 2011

FärgklickarJag samåkte med några damer på väg till ett möte och vad pratas det om nu? Jo, pelargonskott, fröpåsar och krukor. En av damerna berättade också att hon skulle hålla i stegen åt sin man som skulle fixa något på hög höjd och medan hon står där och håller ett stadigt tag får hon syn på den första lilla samlingen av gula krokus. Lycklig över upptäckten ropar hon upp till sin man och precis då tappar han sina stora tunga arbetshandskar som landar rakt på krokusarna och mosar dem. Bredvid mina okrossade gula krokus ligger rådjursspillningen tätt precis som den gör över hela trädgården. Den borde vara lika nyttig för växtligheten som får- och hästgödsel.

6 kommentarer:

 1. Jadu... vilken osis. Finns säkert något passande ordspråk hmmm. Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken... kanske med i detta "fallet" med vissa justeringar...

  Visst är det gulligt, lika nykommet varje år!!!

  Från en hållplats till en annan; Ha en go dag! Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Stackars väninna! Jag antar att hon kände sig skyldig efteråt!!Underbara små krokus du har, jag bara älskar krokus!!!
  Vi har tyvärr fortfarande en massa snö hos oss (snöigaaste tomten på Gotland), men det har börjat smälta undan (så nu är det sjöar istället) och jag ser massor av små gröna skott som kommer upp. Bl.a. under den långa rosenspaljén där jag satt hundratals krokus, tulpaner, hyacinter, allium och liljor i höstas. Jag vill att det ska vara vår även hos oss så jag får se dom blomma snart!

  SvaraRadera
 3. Lyckostar, som har kommit så långt på våren att små växter tittar upp. Jag är såååå avundsjuk.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Finns det någonting som är så ljuvligt som vårens allra första blomster? Du gav mig en idé, jag har mängder av rådjursspillning på tomtgränsen...gissa vem som skall ut och kratta ihop några högar?
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Ljuvliga bilder! Och tragikomisk historia. Men jag säger väl att den som spar han har sina krokusar kvar.

  SvaraRadera
 6. "Härliga tider, strålande tider!" skulle jag vilja säga, när samtalsämnena börjar styra mot roligare saker än köldgrader och snödjup!

  Jäkla otur för din väninna att makens handskar landade där de gjorde, men det lär väl titta upp fler krokusar i rödaste rappet? Hos er verkar våren ha kommit såå mycket längre än hos oss. Fast jag ska nog inte klaga, med tanke på hur långt efter t.ex. Cici här ovan befinner sig ;o)

  SvaraRadera