måndag 21 mars 2011

TrädgårdsvårVilken härlig söndag vi fick! Flera fjärilar fladdrade runt i trädgården och överallt börjar det titta upp lökväxter bland fjolårslöven. Botaniska krokus och snödroppar visar lite försiktigt sina första blommor och alla gröna blad som legat nertyngda av snön hela vintern, börjar sakta resa på sig. Fiskarna i dammen kommer farande så fort de ser skuggan av oss, men det står i skötselråden att man inte ska börja mata dem förrän vattentemperaturen är högre. Vi får ta omvägar runt dammen för att inte falla för deras bedjande blickar. I dag är det blåsigt igen så vi får välja skogen på vår dagliga promenad.

9 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med vår... och den här helgen har man kunnat njuta... men det är klart att motsatserna förstärker... man känner att man lever. Idag vet jag en som tar vändan om apoteket på väg hem.

  Tjabbalosa

  SvaraRadera
 2. Nääe! Både fjärilar OCH krokusar - redan ... Nu börjar faktiskt orättvisorna ta sig onödigt stora proportioner! Vi bor ju på varsin ö i samma vatten, så det här liknar ju ingenting, att ni ligger såå långt före oss ålänningar :o/

  Men ha för den skull en fin dag, hördu! Småsint är jag inte *hehe!*

  SvaraRadera
 3. Ja hos er är det riktig vår nu ser jag på dina bilder. Det är härliga dagar här oxå men såååå mycket snö kvar.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. oj..är det verkligen sant...det finns hopp...såklart det gör..men känns långt borta..men så långt är det ju ej till Öland där fjärilen har vaknat...Lyllo dej!!

  SvaraRadera
 5. Men vad härligt det ser ut. Vi har ju massor av snö! Det kom ju i fredags.....Förhoppningsvis så blir det nu plusgrader hela veckan så det smälter igen.
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Hos mej ligger det mer än 50 cm snö på krokuslökarna.... Men solen gassar på så om nån vecka (1månad..?) kanske dom är uppe ;o)
  (Man får försöka se det positiva.....)

  Vad jag däremot har glatt mej åt senaste veckan är dom 2 hackspettarna som besökt min trädgård. Har inte sett såna här förut. Men nu hoppar dom glatt runt trädstammarna och emellanåt äter dom lite på talgbollarna.

  SvaraRadera
 7. Oj vilka trevliga bilder...här är det minsann inte ngn vår att tala om...vi har varit runt lite idag och kollat in hur långt våren har kommit här...isarna ligger kvar på insjöarna och mycket snö i skogen här och där...men 5 tranor har vi sett idag i alla fall vid Vadsjön!!

  Steffe

  SvaraRadera
 8. Mmmmm....ni är ett par steg före oss..men i slutet av veckan, kanske tidigare tror jag att jag kan visa vår första krokus för omvärlden.
  En fin fortsättning på veckan önskas!

  Karinkram

  SvaraRadera
 9. Inte en krokus här så långt ögat når, men det kom några regnstänk som tillsammans med vinden och plusgraderna gjorde skoterspåren lösa och svåra att köra sparken på. Dessuton kan jag svära på att jag såg en gulsparv bland alla kryllande grönfinkar i dag.

  Har ni namn på fiskarna också, som Albert, Svenne och Sig-Britt?

  SvaraRadera