tisdag 22 mars 2011

Kärlek om vårenEfter vinterns alla strider efter mat för att överleva, har nu våren och kärleken slagit till och man kan samsas om återstoden av en gammal talgboll. De här pilfinkarna har funnit varandra och funderar på att flytta ihop och då är det härligt att trängas lite vid en gemensam måltid. Och själva kanske vi numera tycker att det är bekvämast att sitta på varsin sida av bordet när vi äter, men vi kunde inte låta bli att njuta av den vackra kompositionen som skapades, när vi ställde fram lunchens rivna morötter bredvid tulpanvasen på köksbordet. I dag kan det bli upp till 15 plusgrader så nu tänker jag inte sitta här längre! Dessutom har jag ett spännande paket att hämta från Odla.nu.

11 kommentarer:

 1. Javisst ser man att känslorna svallar för våra bevingade vänner nu i vårsolen :)
  matningarna är inte lika flitigt besökta numera heller, då all tid lägg på våryran ;)
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Härligt med kärleken i fågellivet som kommer nu med våren! Vackra färger på lunchbordet!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder på fågellivet//Britt

  SvaraRadera
 4. Tjabba...

  Kerstin tänkte mig bara inom för nu är det dags att packa och så bär det av. Härligt väder här också termometern visar på 15 grader här också, kan man fatta?

  SvaraRadera
 5. Njutbara bilder, allihopa. Tulpaner och morot ger energikick!:)

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 6. Tjusigt med tulpanerna och morötterna, passar ihop exakt.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 7. Vackert par du har fångat på bild. Jag trodde ett ögonblick i dag att jag såg en tofsvipa men det borde dröja ett par, tre veckor till innan dom dyker upp. Pilfinkar, som inte alls fanns här för femton år sen, har vi numera gott om året runt.

  SvaraRadera
 8. Vete fåglarna (!) om jag någonsin sett en pilfink här i "Rucklets" trädgård. Men å andra sidan är jag rätt vissen på artbestämning, så det är ingen omöjlighet att jag haft besök utan att veta om det.

  Idag har dock ett av fågelpopulationens käraste tillhåll fått rejält med stryk. Min stora lärk blev hårt beskuren under dagen för att bereda plats för växthuset. Just nu ser den för sorglig ut, men motorsågsmannen - kunnig som bara den på detta med trädvård - lovade bestämt att den ska bli riktigt snygg igen om ett par år. Och bättre så här än att avlägsna det helt och hållet, det måste jag ju instämma i.

  Jädrans så snajsiga tulpaner och en ovanlig färg!

  SvaraRadera
 9. Här hade vi oxå +15 idag. Underbart vårväder! Dom meterhöga snödrivorna smälter med blixtens hastighet... ;o)

  Tror att det var lite kärlek i min trädgård här om dagen, i alla fall så hoppades jag på det. Tänker på dom där hackspettarna som jag blev så glad över. Dom får gärna hyra in sej här... *ler*

  SvaraRadera
 10. nyttigt, både för kroppen och välbefinnade. Krispiga tulpaner på våren är härliga och, tyvärr, jag förstår attraktionen för dem hos rådjuren. Vi gillar ju själva krispiga grönsaker.......

  SvaraRadera