tisdag 29 mars 2011

Och julen varar fram till påska....
Den fågel som alla förknippar med julen är den granna domherren. Men även domherren har ett liv efter jul. Jag har haft ett par som har kommit tillsammans de senaste veckorna men nu börjar plötsligt hanen komma ensam. Jag hoppas att honan har börjat ordna med boet någonstans inne i vår närliggande skog. I dag är det tisdag och vad gör man då? Kanske äter en sista semla eftersom det ändå är kört med bikinimodellen. Några frön till ska ner i jorden så att min jättehög med fröpåsar krymper lite till. Och så är det fåglarna förstås. Det kan hända att det dyker upp någon ny vårfågel och då får allt annat vänta. Då blir det jakt med kameran.

5 kommentarer:

 1. Gillar domherrar också, men vilken helt fantastisk bild på ordkidéen du tagit!

  SvaraRadera
 2. Gomiddag!

  Villken färgprakt orchidéen är ju så vacker att man dånar! ... och vinkeln gör att mönster och färger förstärks ännu mer!!!

  Då ska han hem och mata frugan tror du inte? Det är bråda dagar nu att få allt "redo" och klart.

  Ha nu en go dag, här blir det bada av för Charlie vill sägas... Kram från en ledig Ingela

  SvaraRadera
 3. Vi har inte många domherrar här längre...alltefter som skogarna mejas ner så har de kommit närmare människan, men inte i år ..bara några få besöker oss nu och då.
  Men en tofsvipa såg jag idag:). Nu är det vår på riktigt!
  Härlig bild på orkidén!

  SvaraRadera
 4. Ha! Nu kom jag på att jag aldrig visade min bild på vinterns enda domherre (med hustru) som jag lyckades ta för kanske en månad sedan. Fast den är inte alls lika fin som dina bilder, så det må väl vara hänt ;o)

  Så du har också blommande orkidéer just nu. En av mina fyra började för några veckor sedan, en annan har stora knoppar, men de två övriga visar inte tecken till att producera några stänglar. Ja, en av dem ser förresten ut som den tänker kasta in handduken helt och hållet :o/

  Jag har just vaknat till efter en lite tupplur på maten. När jag drog filten över huvudet snöade det blöta vaddtussar där ute. Tack och lov har det slutat nu. Känner att det skulle sitta fint med en semla så här efter att maten sjunkit, men det enda som står till buds är lite pepparkakor sedan julen. Det får väl gå det med :o}

  SvaraRadera
 5. Domherren är nog en av våra vanligaste fåglar vid fågelborden så länge vi matat dom. Jag misstänker att dom äter en hel del av de bär och frukter som finns kvar på buskar och träd för varje år är det flera av dom som flyger in i fönstret och bryter nacken. Det är aldrig pilfinken som råkar ut för det, eller talgoxen, så jag har mina misstankar om domherrens nykterhet, eller brist på det kanske man ska säga.

  SvaraRadera