måndag 4 april 2016

Magiskt ljus över ön

 
Det kan vara häftigt och vackert när det stormar och vattnet stänker vida omkring, men allra finast är det nog när det är stilla och blankt, som i går eftermiddag.
 
 
Man kan tro att det är snö eller is, som fortfarande ligger kvar på stenarna, men det är den vita kalken som tränger igenom.
 
 
Och de är här nu, de efterlängtade sädesärlorna med sina vippande stjärtar!
 
 

3 kommentarer:

 1. Lugna harmoniska bilder...ingen sädesärla har jag sett ännu här men vid Marsäng hördes den av andra skådare när jordugglorna jagade i kvällningen här om sistens.
  Tio stycken skådare kan ju inte ha fel! :-)
  Fem stycken jordisar har rapporterats...en till så är det tangerat rekord...jag har suttit i två dagar/eftermiddagar men det är så förbaskat kallt på kvällen så fötterna lider pin trots dubbla raggisar och man blir frusen när man sitter still också...ja, den där gammeln...suck...bara å kämpa på! :-)
  Vill ju ha lite närbilder på en stolpe men de flyger ju inte som man vill! :-)
  Men rätt så nöjd med miljöbilderna som blev ändå...

  Måndagshumör idag...
  Nu ska det jobbas med ejderbilderna från igår...strandskator fick jag ock...premiär för dem...
  Deklarera...klick, klick klart!
  Försöker bli av med bilen...blir nog en ny...vad det nu kan bli...får se...har ett mail ligger obesvarat hos en säljare...får se om denne hör av sig...under dagen...lovade att höras i fredags men icke...om de tar vår bil i inbyte...och vad dealen blir...?

  Mulet här nu på morgonkvisten...

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Underbart magiskt ljus, Öland är fantastiskt.
  Sädesärlan har även kommit till mig, skulle försöka få en bild när den badade, men hon vippade iväg så fint . . .
  Idag en skön varm vårdag och man njuter.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Ja, igår var det otroligt vackert väder. Riktigt varmt och skönt med solsken - alltså gick jag ut och satt på trädgårdspallen och rensade "lyxrabatten" (den jag ska ha - och hade förra året - sommarblommor i) framför rosenspaljén. Första trädgårdsjobbet på ett år! Rolle fick ta rabatten under rosenspaljén, så nu är det fint vid infarten. Efter en timme var dock jag helt slut. Hade tänkt fortsätta idag med pallkragarna, men det regnade.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera