torsdag 14 april 2016

Helleborus - julros

 
Lite grann känns det att jag var på en så trevlig tjejmiddag i går kväll men jag klev ändå ur sängen i vanlig tid. Under dagen i går ägnade jag mig åt trädgården och bland annat beundrade jag de vackra julrosorna medan jag klippte undan gamla uttjänta blad runt dem.
 
 
Jag är verkligen glad att den här lilla svarta skönheten har överlevt. Jag köpte den förra sommaren och nu ska jag sköta den som en baby så den växer sig stor och stark.
 
 
Den greniga julrosen har stått lite mörkt och är sen i starten, men snart, snart slår den också ut.
 
 
Julrosorna blandar sig hej vilt med varandra och det är alltid spännande att se vilka varianter som dyker upp. Här är en liten fräknig fröken.
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Så många vackra julrosor du har! Jag tror faktiskt inte att dom trivs riktigt bra hos mig. Jag har en ynka liten vinröd i gräs- och bamburabatten som blommar med två (!) blommor och så en vanlig vit som är jättestor och som blommar för fullt just nu, men jag har inte hunnit med att ta bort dom gamla vissna bladen runt om så man ser dom knappt. Har fullt upp just nu!
  Igår planterade jag om MASSOR av chiliplantor och så var jag till frissan på andra sidan ön. Idag får vi middagsgäster, så det blir fortsatt städande och fixande och så en massa matlagning förstås - alltså inget trädgårderi!!
  Hoppas din mamma mår bättre, det är mentalt jobbigt när ens äldre anhörig är krassliga.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Min granne har lite olika sorters julrosor, så jag går in till henne och njuter av dem. I min lilla täppa kan jag inte ha så många sorters växter.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. dET VAR JU EN LITEN SÖT FRÖKEN, TYCKER JAG
  KONSTIGA VÄXTER DESSA JULROSOR SOM VÄXER VAR SOM HELST OCH HUR SOM HELST
  HA DET BRA

  SvaraRadera