lördag 23 april 2016

Den vackra och karga Ölandskusten

 
Vi åkte med våra gäster en bit söder ut i går och valde sedan att köra den vackra men gropiga kustvägen utmed Kalmar sund.
 
 
Om man gillar det sparsamma, karga med oändliga vidder av alvarsmark blandat med himmel och hav, då finns det inget vackrare. Dessutom, så här års, är fågellivet intensivt och fältsipporna börjar blomma.
 
Här har ölänningar slitit, svultit och levt sparsamt i alla tider och även varit ytterst rädda om dricksvattnet i brunnen, som oftast sinade varje sommar. I dag förvånas vi över Åsa Romsons förslag på hur vi ska lösa den allvarliga vattenbristen på Öland: "Spara på vattnet."
 
 

4 kommentarer:

 1. Kära nån hur kan man uttrycka sig så dumt. Spara på vattnet ? Hon vet väl inte vad hon säger, det är ju så mycket annat konstigt för dem just nu.
  Du har tagit så många fina bilder, den sista bilden med den vackra stenmuren utan för den rara röda stugan. Ha en fin helg önskar jag. kramis från Hajan

  SvaraRadera
 2. den karga naturen är så vacker och rogivande på öland! sen gillar jag jordhamn också. där brukar jag lägga mig på klapperstenarna och njuta. ja, jag ligger bekvämt på stenarna, för jag njuter så massivt!

  SvaraRadera
 3. De har inte en aaaaning om någonting i MP, så uttalande var ju inte så konstigt. Bilden på den lilla stugan och sten(kall)muren är helt underbar.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 4. Den vägen är fantastisk att åka, måste göra det varje år minst en gång. Älskar den karga naturen! Vi är nu tillbaka på Öland och det är härligt att äntligen vara tillbaka igen. Vi ska naturligtvis vara sparsamma med vattnet, men det är vi ju alltid. Man använder det väl inte till något onödigt, eller hur? Tyvärr slösar vissa med vattnet t.ex. genom att ha vattnet rinnande medan de borstar tänderna eller diskar och det är inte OK enligt mitt sätt att se. Men man löser ju inget allvarligt problem bara genom att vara sparsam.
  Ha en fin söndag! Kram

  SvaraRadera