tisdag 5 april 2016

Lite pippi igen

 
När man har mycket planering i huvudet är det livsviktigt med de långa, avkopplande promenaderna i naturen. I går var det vackert och vindstilla och jag balanserade omkring bland stenarna på Fyrön. Rödhakarna är på flytt nu och det sitter flera stycken i varenda buske.
 
 
En ensam svan gled omkring. Han följde mig utmed stranden, nästan som om han sökte mitt sällskap. Vi småpratade lite utmed vägen, en magisk känsla. Vem är du, vackra svan?
 
 
Ute på det blårandiga vattnet guppade hundratals ejdrar och sjöng sin dova melodi, den vackraste vårsången. Ni får klicka upp bilden så ni ser dem.
 
 
Och titta! Där satt den svarta rödstjärten och nästan smälte ihop med det gråa virket i bordet för rastande besökare. En så mysig liten fågel.
 
 

4 kommentarer:

 1. Svart Rödstjärt. Det är så kul att man lär sig något nytt varje dag som man lever. Tack :)

  SvaraRadera
 2. Du är duktig på att fånga fåglarna, så vackert!
  Förlåt att jag är dålig på att besöka datorvärlden just nu. Tack för din intressanta kommentar om dina farföräldrar. Jag känner väl till Vitmossen eftersom jag bor drygt en halvmil därifrån. Vet du hur länge de bodde kvar där? Mina farföräldrar bodde vid Skyttstugan på 40-talet och in på halva 50-talet. Ett ställe några kilometer söder om Vitmossen genom skogen. De umgicks med folk som bodde i Lindmossen bl.a. och som ligger ganska nära Vitmossen. Spännande med upptäckter från det förflutna.
  Har du provat gröten? Man kan nog säga att det är en sorts efterrätt, för den ska vara ganska söt och är då mumsig tycker jag.
  Ha det fint i den underbara vårens tid! Kram

  SvaraRadera
 3. så kul att få se rödstjärt! har aldrig sett nån. och så tycker jag att sånt där naturligt grånat virke är så himla fint!

  SvaraRadera
 4. Jaa, du är en riktig Fågelkännare, så väldigt trevligt att läsa hos dig, och se på dina bilder.
  Tack för vi får komma och titta, här är bara Kajor och Skator. Men det är klart det är fåglar det med. kram från H>ajan

  SvaraRadera