torsdag 28 april 2016

Med ögon känsliga för grönt

 
Barbro Hörbergs vackra texter cirkulerar ofta i mitt huvud. Nu är det "Med ögon känsliga för grönt". Jag njuter verkligen av varje grönt blad som tittar upp eller spricker ut.
 
 
Jag är förstås inte ensam om det. Jag har hört många som glädjestrålande berättar om att de har klippt gräsmattan för första gången. Det lär övergå till suckar ganska snart när gräset fortsätter att växa.
 
 
Tulpaner med lite naggade blad. Kaninerna har smakat men lämnat blommorna till mig.
 
 
Växtkraft är det verkligen när stockrosens kraftiga blad snabbt brer ut sig.
 
 
I dammen ser vattnet också grönt ut när solen skiner, men den är en riktigt barnkammare nu. Ni ser de små paddbarnen som simmar omkring.
 
 

3 kommentarer:

 1. I förra inlägget skrev du att "det är tufft att vara pensionär" och det stämmer verkligen! Man har så otroligt mycket att ta hand om, så man fattar inte att man tidigare hann med det OCH att jobba lite också!?
  Fast det är klart, då var jag i trädgården (som jag skötte så gott som ensam) med firmatelefonen hela dagarna oavsett väder - nu är jag/vi bara ute ett par timmar. Om det är fint väder! Och hela trädgården är förfallen så det är otroligt mycket som måste fixas!!
  Idag har vi också börjat rensa ut sjukrummet som snart ska återgå till sitt gamla användningsområde: gästrum. Första gästen dyker upp om två-tre veckor ungefär och sen är det full fart hela sommaren - hoppas jag! Överkasten ligger i tvättmaskin och vi har bytt gardiner och jag har gjort iordning ett skåp i sovrummet (som får fungera som sjukrum i fortsättningen) och ett i badrummet där jag ska förvara mina omläggningsgrejor. Men nu måste jag vila mig lite, har hållit på sen halv åtta så det får räcka ett tag. Man orkar ju inte så mycket längre.....*fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Tycker också mycket om Barbro Hörberg. Det är underbart att gå ut nu - fastän det är isvindar - och se hur växtligheten fullkomligt exploderar. Det går fort - bara på ett par dagar har björkarna fått små pytteblad.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 3. Ja det rusar i väg nu, tiden. Jag vill vara i trädgården mest hela tiden men livet kommer mellan OCH åskan (just nu). Jag ska gå ut så fort vädret tillåter. Jag har lite och plantera :)

  SvaraRadera