fredag 27 juni 2014

Sommar...hmmm?


I skuggan under en tall
Vid stenmuren
Knoppas en krollilja
Med hjälp av lökens samlade krafter
I det för övrigt brunbrända gräset


Ja, så skrev jag i en dikt för flera år sedan och till min stora glädje ser de vita krolliljorna ut att trivas och de till och med sprider sig lite under tallens skugga.


I går skördade jag de första gurkorna och idag ska jag lägga in dem tunt skivade, i citronsaft, socker och lite vitpeppar.


Det var bara +5 grader i morse och vintermössan ligger beredd. Den här vackra mössan har en historia bakom sig: För många år sedan köpte min svägerska ett litet "kit" med garn och mönster i någon hemslöjd. Så småningom fick jag överta paketet om möjligen jag skulle försöka mig på tvåändsstickning någon gång.(Det var just den rätta!). Efter många år i min garderob överlämnade jag det hela till min vän Irene som är en hejare på all textilkonst. "Gör vad du vill, använd garnet till något,"sa jag för ett år sedan. Så, till min födelsedag fick jag ett vackert paket innehållande den färdiga mössan , ett konstverk i tvåändsstickning!5 kommentarer:

 1. "Den höst vi kallar sommar", kan man snart säga detta år. Inatt var temperaturen ner och nosade under fyra grader. FYRA grader! I slutet av juni!

  Jag vågar inte tänka på vad mina citrusplantor, som står på trappan upp till terrassen, tycker om den saken ... Än mindre har jag vågat gå och se efter.

  Fantastisk mössa, hördu. Själv har jag inte provat på tvåändsstickning. Inte ännu, borde jag kanske tillägga, för sugen har jag varit många gånger :o) Men något så fint som mössan din väninna gjort kan jag nog bara drömma om att åstadkomma. Tvåändsstickning innebär nämligen liite för klena stickor och tunt garn för att det ska falla mig riktigt på läppen.

  SvaraRadera
 2. Jag är så "tappad" när det gäller handarbete så jag vet inte ens vad tvåändsstickning är för något! Men snyggt blev det - och visst behöver man mössa på sig ibland när vinden ligger på. Även nu under det som kallas "sommar" - fast idag är det riktigt hyfsat!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Danke für deinen Kommentar.
  Ich kann dich auf Facebook nicht finden
  nicht als Ölandsvindar
  und dein Name wird sehr oft angezeigt
  Ich bin bei Facebook als:
  Labyrinth Euskirchen

  Tack för din kommentar.
  Jag kan inte hitta dig på Facebook
  inte lika Ölandsvindar
  och ditt namn kommer att visas mycket ofta
  Jag är på Facebook som:
  Labyrinth Euskirchen

  Kram Marlise

  SvaraRadera
 4. En så fantastiskt vacker mössa!! Krolliljor medd vit färg...snyggt!

  SvaraRadera
 5. Inte för att jag vet vad tvåhändsstickning är, men mössan är väldigt söt.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera