tisdag 3 juni 2014

Sena kvällar


Månsken och näktergalssång. Inte kan man sova då! Den här tiden är så kort och snart är de vanliga mörka kvällarna här igen.


Tokenäsfyren blinkar regelbundet till sjötrafiken när vi smyger runt i buskarna och lyssnar efter de nattaktiva fåglarna.


Långt ute i sundet passerar Gotlandsfärjan i den nedåtgående solens sista strålar.


Innanför de upplysta fönstren sitter människor på väg mot en efterlängtad semester eller kanske gotlänningar äntligen på väg hem efter arbete på fastlandet. Min fantasi skenar iväg en stund men nej...det var ju fåglarna som skulle ha all min uppmärksamhet i kväll.5 kommentarer:

 1. Så perfekt, visst är det underbart. Med denna himmel, Näktergals-sång .vi satt också uppe på den tiden, för att vara med allt. Men vi hade semesterhem
  fråb mitt arbete, på Ämtö. En gång var det en gäst
  som försökte få slut på fågelkvittret. Men den personen fick veta vad vi andra 5 familjer tyckte om honom..Våra barn och vi älskade skärgården med allt
  liv som det var. Det var Philips som ägde detta.
  kram Hajan. ps, Skärgårdsgubben har lika fint som du Ds

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är vi komna till den tiden då vi inte kan sova alls. Nästan i alla fall. Det gäller att passa på och njuta försommarens ljusa och vackra nätter.
  Tids nog kryper mörkret över oss igen.
  Ljuvliga bilder:)
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Så fina kvällsbilder!
  Nu ät det verkligen en härlig tid.
  Ha en skön tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Tokenäs fyr igen! Nu vet jag vad den heter, som sagt. Var nere hos Mirrfamiljen över Kristi Himmelsfärdshelgen och hörde alla fåglarna som sjöng. Tror att det var näktergalen också, man kan aldrig riktigt veta. Alltid lika vackert den här årstiden.

  Kram från Ingrid som åker ner till Ölands folkhögskola på målarkurs redan på söndag.

  SvaraRadera
 5. Usch, ja! Det slog mig igår att det inte är länge kvar nu tills ljuset än en gång vänder mot mörkret. Fy, så fort det alltid går och fortare för varje år :o/

  Men nu ska vi inte hänga läpp och gruva oss för kommande dagar! Vem vet, man kanske inte ens lever efter midsommar? Med den mängd skrot som snurrar runt vår jord där utanför atmosfären kan det ju trilla ner en kasserad toastol mitt i pallet på en någon dag, när man i godan ro strosar runt i sin trädgård och rycker ett ogräs här och ett annat där ;o)

  SvaraRadera